Méretezhető digitális Touch ID-t kap az iPhone 8

HusztiD 2017.08.15. 17:55 HomePod, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 665

home

Amióta véletlenszerűen kiszivárgott a HomePod szoftvere, a különféle fejlesztők azóta tesznek érdekesebbnél érdekesebb felfedezéseket benne. A legújabb felfedező ismételten Steve Troughton-Smith volt, aki véltelenszerűen rájött, hogy méretezhető lesz az iPhone 8 virtuális Home gombja.

Ugyebár egy ideje nyílt titokként köztudott, hogy az Apple végleg elhagyja a fizikális főgombot a csúcsmodelljéről. Ennek számos oka lehet az Apple szerint, de lényeg, hogy egy sokkal nagyobb kijelzőfelületet kapunk. Mi több, anno Ming-Chi Kuo szintén elmondta, hogy szerinte egy Touch Bar-hoz hasonló kapacitív felület lehet a kijelző alsó része, ahol különféle funkciókat érhetünk el.

Steve szerint egyelőre nincsenek arra utaló jelek az API-ban, hogy lehetne-e a virtuális gomb színét módosítani. Amennyiben nem, akkor az almásoknak egy nagyon jó kontraszt-arányos árnyalatot kell kitalálniuk, amely által bármilyen programban észlelhető lesz a szoftveres Home gomb.

De ki tudja? Lehet, hogy a sok szivárgásnak köszönhetően betellik a pohár az Apple-nél, így nem minden funkciót kapunk meg. Viszont érdekes elképzelés egy méretezhető Home gomb, valamint az, hogy ez által mennyi újdonságot kaphatnánk. Ne feledjétek, szeptemberben mindenre fény derül!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Làszló - 2017.08.15. 19:03

    Nem is értem miért kell ennyit rugózni ezeken a dolgokon :-)
    Nem mindegy? Úgysincs beleszólásunk.
    Majd akkor ráérünk csámcsogni ezeken….
    Szerintem :-)

  2. Vistu88 - 2017.08.15. 19:34

    Ez klikk vadászat :)

  3. Patrik92 - 2017.08.16. 17:23

    1. A címben miért Touch ID van mikor a Home gomb és a T ID két különböző dolog? Főleg, hogy a cikkben nem szerepel a touch ID. Clickbait?
    2. Értem én, hogy egy pár mondatos hírt ki kell tölteni bla bla szöveggel de ilyeneket hogy “lehet betelik a pohár és az Apple kiveszi a funkciót”… ilyet azért tényleg ne mert ez kritikán aluli!

Szólj hozzá Te is!