Tovább gyarapszanak az iPhone eladások

HusztiD 2017.08.10. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 207

iPhone-7

A Kantar csapatának jóvoltából készült egy újabb negyedéves felmérés, melyben a februártól májusig tartó eladásokat vizsgálták, azon belül pedig tovább bontották operációs rendszerek megoszlásai alapján. Sajnos kicsit késve jelentkeztek a felméréssel, hiszen május már bő két hónapja véget ért, de ettől függetlenül érdemes elmenni a számokon.

Ahogyan megszokhattuk, az elemzők először is megvizsgálták az EU 5 országot, amely Németországból, Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból és Nagy Britanniából áll. Egyesével is végig lehet menni a számokon, de inkább az összesített a lényeg. A droidos készülékek 2,8 százalékkal növekedtek, míg az iOS-t futtató eszközök száma 0,2 százalékkal. A Windows platformú telefonok pedig 2,8 százalékkal csökkentek az előző éves adatokhoz képest.

Ami viszont egy fokkal érdekesebb, az Amerika. Itt az Apple-nek sikerült 4,7 százalékkal növelni megoszlásait, miközben 3,7-tel csökkent az Androidos készülékek aránya. Ausztráliában szintén hasonló a helyzet, azonban ott még ennél is nagyobb számokat tudhat magának az Apple. Itt például 5,6 százalékkal növekedtek az almások arányai, míg a droidosok 2,9 százalékkal csökkentek.

kantar

Végül a kínai piacon elmondható, hogy nagyjából stagnáltak az arányok az előző évhez képest, viszont Japánban egyáltalán nem. Itt volt a legnagyobb mértékű az Apple növekedése, ugyanis a tavalyi 40,6 százalékos piaci részesedésről 48,4 százalékra tornászták fel magukat. Voltaképp itt a legérdekesebb arány, ugyanis 1,6 százalék híján elmondható, hogy minden második eladott telefon almás volt.

Ezek a számok pedig csak szeptembert követően lesznek érdekesebbek, mikor piacra dobják az iPhone 8-at és a 7s modelleket. Érdemes lesz majd a Kantar akkori felmérését megnézni, hiszen szinte biztos, hogy újabb növekedéseket könyvelhet el magának az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!