Továbbra sem elég népszerű a 4 colos kijelzőméret

HusztiD 2017.08.09. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 411

apple-iphone-family_2000px

Az előző hét elején megtudhattuk, hogy hogyan zárta az Apple a legutóbbi pénzügyi negyedévet. Igazából nagyon jól teljesítettek, hiszen 41 millió telefont adtak el világszerte. Sajnos ez messze elmarad a korábbi csúcstól, de panaszra semmiképp sem lehet okuk. Ezúttal viszont a Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) készült egy új felméréssel, melyben azt vizsgálták, hogy milyen az iPhone-ok közötti megoszlás.

Sajnos a rossz hír az, hogy ez a felmérés is csak az amerikai piacot vizsgálja. Igazából a CIRP csapata bizonyos időközönként áll elő ehhez hasonló elemzésekkel, de sajnos a világ többi országa/kontinense mindig kimarad a buliból. Ettől függetlenül érdemes egy alapos pillantást vetni az alábbi diagramra.

cirp

Láthatjuk, hogy jelenleg az amerikai felhasználók körében 140 millió darab iPhone van használatban. Ha a legutóbbi negyedéves megoszlásokat vizsgáljuk, akkor jól kitűnik, hogy még mindig a 4,7 colos 6, 6s és a 7 a nyerő. Ezek után jönnek ugyanezen modellekből a Plus változatok. Ami viszont érdekes, hogy az iPhone SE nem igazán aratott nagy sikert Amerikában. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne sikeres, csupán a nagyobb kijelzővel rendelkező telefonok visszafogják a 4 colos készülék eladásait.

Igazából egy jó év múlva lesz érdemes megnézni a CIRP akkori felmérését, hogy milyen hatással lesz a megoszlásokra az iPhone 8. Ahogyan az alábbi adatokból látszik, a tendencia hasonló lehet, viszont az új 5 colos készülék hozhat némileg érdekes meglepetéseket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!