Újabb infódömping az Apple-től az iPhone 8-ról

HusztiD 2017.08.03. 17:55 HomePod, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 1 062

iphone-8-forbes

Jóformán hihetetlen, hogy mennyi információ szellőzik ki a szeptemberben bemutatásra kerülő iPhone 8-ról. Először a hét elején tudhattuk meg, hogy lényegében hogyan néz ki az új csúcsmodell, majd tegnap azt is, hogy mégsem lesz a kijelzőbe ágyazva a Touch ID. Ezúttal egy Guilherme Rambo nevű Twitter felhasználó talált új érdekességeket a HomePod szoftverében, melyek újabb funkciókról árulkodnak.

Rambo egy nagyon érdekes kódot talált a szoftverben, melyre SmartCam-ként hivatkoznak. Ezen belül több funkciókat soroltak fel, mint a baba, fényes színpad, dokumentum, tűzijáték és hasonlók. Elviekben a kamera appon belül ez egy teljesen új bővítmény lesz, ami különféle felvételekkor válnak hasznunkra. Például amikor tűzijátékot fényképeznénk, akkor a kamera több képet csinál annak érdekében, hogy a legjobb felvételt készítse el számunkra. Aki korábban fényképezett tűzijátékot, az minden bizonnyal tudja, hogy mennyire nehéz feladat ez.

forbes-iphone-8-2

Másik újdonság szintén a kamerát illeti. Elviekben az Apple tovább fejlesztette az úgynevezett ‘Neural Engine’ motorját, ami a tárgyfelismerésekért felelős. Az iOS 10 Fotók alkalmazása már használja ezt az eljárást, ami által ha a keresőbe beírunk egy tárgyat, akkor olyan képeket listáz ki számunkra, amin megtalálható a keresett tárgy. Másik plusz infó, hogy az Apple Pay-t az ujjlenyomatunk helyett innentől az arcunkkal hitelesíthetünk a Face ID segítségével – arról egyelőre nem tudni, hogy végleg eltűnik-e a  Touch ID, avagy sem.

Végezetül pedig újabb nyomok vannak egy induktív töltési technológiához, ami azt eredményezi, hogy az új telefont vezeték nélkül is tölthetjük. Korábbi pletykák szerint ehhez csak külön vásárolhatjuk meg a töltőt, de erre is csak szeptember folyamán kapunk biztos választ.

Mit gondoltok? Vajon tényleg ennyi újdonság lesz az iPhone 8-ban, mint amelyekről az elmúlt napokban olvashattunk?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. g - 2017.08.04. 11:51

    Ezek csak azoknak újdonságok akik szatyorban nevelkedtek:) Több éves technológiával le van maradva az iPhone. Jó tudom az újszülöttnek minden új, de azért ez szánalmas.

  2. janika61 - 2017.08.04. 12:05

    A fényképezö fejlesztése,induktiv töltés a legfontosabb;))

  3. Bigyo - 2017.08.04. 22:53

    Nem az a lenyeg, hogy minden uj technologia az iPhone-ban jelenjen meg elsonek, hanem ha megjelenik, akkor az legyen az egyik legjobb.
    Nekem nem hianyzik az induktiv toltesi lehetoseg. Ha lesz akkor hasznalom. Beágyazzak a touchID-t vagy sem nem fontos. FaceID lesz benne, akkor azt tuti nem vered at majd egy fenykeppel.

Szólj hozzá Te is!