Engedélyt kapott az 5G tesztelésére az Apple

HusztiD 2017.08.01. 13:55 Egyéb 0 db 163

beyond-5g

Két hónappal ezelőtt jött a hír, mely alapján az Apple kérelmet adott be a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (Federal Communications Commission) számára. Az elmúlt napok folyamán pedig jött az újabb infó, hogy megkapta az engedélyeket a kaliforniai vállalat, így mostantól nyugodtan tesztelhetik az új technológiát.

Az Apple-t pontosan a 28 és 39 GHz-es frekvenciák érdeklik leginkább. Maga az 5G még ugyan nincs elterjedve világszerte, de Amerikában bizonyos szolgáltatók tesztelik a milliméteres hullámsávú technológiát. Ezek eléggé kezdetleges dolgok még, az amerikai T-Mobile pedig kritizálta is emiatt a többi szolgáltatót, hogy hamis 5G-t kínálnak, mivel még nem egészen áll erre készen a jelenlegi technológia.

Mindenesetre amit az almások tesztelnek, azok jóval túlmutatnak ezen, hiszen gyorsabb és egyben megbízhatóbb sávszélességet tesztelnek. Az 5G-nek köszönhetően a vállalat célja természetesen az lesz, hogy javítsa a celluláris teljesítményt az iOS készülékek kapcsán.

Hogy az 5G pontos elterjedése mikorra várható, arról pontosat nem tudni, de feltehetően várni kell még rá egy jó pár évet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!