Továbbra is az Apple a legnyereségesebb vállalat

HusztiD 2017.07.24. 13:55 Apple 0 db 89

aapl1

A Fortune szakemberei szerint az Apple immáron a második éve a legnyereségesebb vállalat. A magazint sokan a top 500-as listájáról ismerhetjük, hiszen minden évben rangsorolják a legnagyobb Amerikai vállalatokat, azonban most egy kicsit érdekesebb témával álltak elő. A felmérésben az aktuális pénzügyi éveit vizsgálták a nagyvállalatoknak.

Ha a bevételt nézzük, akkor ott az Apple csupán a kilencedik helyig jutott, hiszen 215 milliárd dollár vittek házhoz az előző pénzügyi év folyamán. Itt az első helyen a Walmart található, akik 485 milliárd dollár forgalmat generáltak. Viszont ha a profitot vizsgáljuk, akkor ott egyértelmű az Apple fölénye. A Walmart a 17. helyen tanyázik, hiszen 13,6 milliárd dollár nyereségre tettek szert, miközben az Apple az első helyen van 45,7 milliárd dollár profittal.

Más és más történet a bevétel és a profit, hiszen az alábbi példa is jól mutatja, hogy hiába generált kétszer akkora forgalmat a Walmart, ennek ellenére az Apple volt a profitorientáltabb, hiszen ők több, mint háromszoros nyereséget értek el. Mondjuk ennél már csak a következő, vagyis a 2017-es pénzügyi negyedév lesz érdekesebb, de addig még egy jó évet várnunk kell, mire kiderül, hogy hogyan alakítottak a nagyvállalatok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!