Fejlesztők már javában tesztelik az ARKitben lévő lehetőségeket

HusztiD 2017.07.20. 13:55 Egyéb, iOS 0 db 169

ARKit-604x300

Az Apple még az előző hónap elején, a WWDC 17 konferencia berkein belül mutatta be az ősszel megjelenő szoftverek újdonságait. Az iOS 11 kapcsán az egyik legérdekesebb dolog talán az ARKit volt, melynek segítségével a fejlesztők különféle AR és VR alkalmazásokat készíthetnek.

Nem olyan régen az egyik fejlesztő feltöltötte az alább látható videót, ami remekül demonstrálja, hogy mennyire jó móka is ez az ARKit. Magát a videót egy 10,5 colos iPad Próval vették fel, ahol láthatjuk, hogy a főhősünk egy HTC Vive segítségével kelti életre a virtuális énjét, aki éppen rajzol. Érdekesség, hogy a virtuális főszereplőt az iPad Próról irányítják, hiszen ott lehet méretezni, mint ahogyan a videóban láthatjátok.

Természetesen ez egyre jobb és jobb lesz, ahogyan kiforrja magát a dolog. Valamint érdemes lesz idővel megnézni, hogy mennyit halad az Apple elképzelése macOS vonalon, ugyanis a konferencián remek VR demót láthattunk. Reméljük, hogy a jövőben egyre több kreatív alkalmazást kapunk a fejlesztőktől!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!