Mostantól tiltja az Adblockerek használatát az Apple

HusztiD 2017.07.19. 11:56 App Store, iOS, Programok 0 db 591

adblockforios-800x470

Úgy tűnik, hogy titkon irányelvet váltott az Apple, hiszen az elmúlt napok folyamán érdekes dolgok történtek. A Future Mind egyik fejese nyilatkozott nem olyan régen, aki arról számolt be, hogy az almások elutasították az egyik jól ismert, VPN alapú alkalmazásukat az App Store-ban.

Többek között ez a fejlesztőbrigád felelős az olyan ismert appokért, mint az AdBlock vagy a Weblcok. Az elmúlt napokban a fejlesztő frissítette volna az AdBlock-ot, azonban az Apple kapásból visszautasította. Tudjuk nagyon jól, hogy az almásoknál nem mehet minden alkalmazás csak úgy az App Store-ba, hiszen előbb jóvá kell hagyniuk a kaliforniaiaknak. Ez alól pedig a frissítések sem kivételek – ahogyan a mostani eset is remekül tanúsítja.

Az Apple szerint az alkalmazás megszegte a 4.2.1-es irányelvüket, mely alapján az adott API-k és a keretrendszerek csak megadott célokra használhatóak. Például a HomeKit keretrendszere csak az otthoni automatizált rendszerekhez, míg a HealthKit fitnesz célokra. Ez alapján nem megfelelően alkalmazzák az appot, így hamarosan törlésre fog kerülni az összes ehhez hasonló alkalmazás, a hivatalos infók alapján pedig egyedül Safari Content Blocker lesz elérhető a felhasználók számára, akik valamilyen adblockert szeretnének használni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!