Milliárdokra perlik a Spotify-t illegális streamingelés miatt

HusztiD 2017.07.19. 13:55 Apple Music, Egyéb 0 db 260

spotify-ios-app

Úgy tűnik, hogy nincs minden rendben napjaink legnagyobb zenestreamingelő szolgáltatójánál, a Spotify-nál, hiszen összesen 2 445 zenét streamelnek illetéktelenül. Közöttük olyan előadókat találhatunk meg, mint Miranda Lambert ,Willie Nelson, Kenny Chesney, vagy a mindenki által ismert Guns ‘n Roses.

Két kiadó perelte be a Spotify-t, hiszen a Bluewater Music Services szerint a szolgáltató 2 339 dalukat játssza le illetéktelenül, míg a Bob Gaudio-nál összesen 106-ot. A sértett felek minden egyes licenceletlen zeneszámok után 150 ezer dollár kárpótlást kérnek, ami összesen 366 millió dollárnak felel meg. Ha mindezt magyar pénznembe váltanánk, akkor közel 100 milliárd forintot jelentene.

Egyébként nem kisebb ügyvéd, mint Richard Busch áll a kiadóknál. Neve első hallásra lehet, hogy keveset mond sokak számára, de elég csak Pharell Williams és Robin Thickle esetét felhozni, akiket anno Marvin Gaye perelt be az olyan jól ismert zenéjük miatt mint a ‘Got to Give it Up’ vagy a ‘Blurred Lines’.

Korábban is volt két hasonló balhéja a szolgáltatónak, de akkor 30 és 43 millió dollárral úszták meg az egészet. Mivel itt több zenéről beszélünk, amit licenceletlenül játszottak, ezért nagyobb büntetésre számíthatnak, mint eddig bármikor. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!