Évek óta dolgozik az arcfelismerés technológia bevezetésén az Apple

HusztiD 2017.07.17. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 466

iPhone-8-FaceTracking-780x536

Az iPhone 8 kapcsán több esetben felmerült, hogy a kaliforniai vállalat egy új hitelesítési eljárást vezet be, az arcfelismerést. Az utóbbi hetek pletykái leginkább arról szóltak, hogy az Apple kinyírja a Touch ID-t, helyette pedig az új arcfelismerő eljárást vezeti be.

Egészen újnak hangzik ez a dolog, pedig nem teljesen az, mivel az almások már több, mint három éve dolgoznak ezen technológia bevezetésén. A szabadalomban lényegében azt írják le, hogy miként ismerné fel a rendszer az adott felhasználót. Fontos szerepe van az arcmimikának, ami mellett még a szemeket (helyezkedésük, egymástól való távolságuk) szintén figyelembe veszi a kamera.

Természetesen a kérdés az lesz, hogy sikerül-e az almásoknak mindezt megvalósítaniuk az iPone 8 megjelenéséig, vagy sem. Illetve az szintén kétes, hogy mi lesz az évekkel ezelőtt bevezetett Touch ID sorsa, ha megjelenik a 3D kamera az Apple új készülékében. Vajon végleg elhagyják az ujjlenyomat olvasót?

Viszonylag jó hír, hogy minderre már nem kell sokat várnunk, hiszen ha minden jól megy, akkor szeptember első vagy második hetében mutatja be Tim és csapata az új csúcskészüléket. Megjelenésről pontos infókat egyelőre nem tudni, de reméljük, hogy nem kell október-novemberig várni a telefonra, bár biztos nagy hiány lesz belőle az első hónapok folyamán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Zoli - 2017.07.18. 02:20

    Nem igazán értem miért kell az arcfelismerést erőltetni..
    Ujjlenyomat sokkal biztonságosabb.. szerintem.. vagy tévednék??

Szólj hozzá Te is!