Túlzott okostelefon használat rövidlátáshoz vezethet

HusztiD 2017.07.11. 13:55 Egyéb, iPhone 0 db 188

iphone-7-top

Andrew Bastawrous szemész egy nagyon érdekes kijelentéssel rukkolt elő a Wired számára, mely szerint nagyban függ szemünk attól, hogy mennyire vagyunk megszállott okostelefon felhasználók. Mint az utóbbi években köztudottá vált, mindenre létezik egy alkalmazás, de az Andrew által felvetett problémára sajnos nincs.

Az utóbbi egy évtizedben egyre többet használjuk az okostelefonjainkat és ennek talán a szemünk látja a legnagyobb kárát. A szakértő szerint ez nem máshoz, mint glaukóma retina leváláshoz és egyéb retinához köthető problémákhoz vezethet. Például Szingapúrt hozta fel, ahol a gyerekek 90 százaléka úgy hagyja el az általános iskolát, hogy rövidlátóak lesznek. Sajnos minél többet használjuk a telefonjainkat, annál nagyobb rá az esély, hogy mi is rövidlátóak leszünk – számolt be róla Andrew.

És itt természetesen a hosszú távot kell nézni. Bár érdemes megjegyezni, hogy nem csak az okostelefonok lehetnek hibásak a rövidlátás kialakulásáért, hanem egyéb dolgok, mint a monitor. Nem hiába kell azoknak kötelező szünetet tartaniuk, kik számítógép előtti munkavégzést csinálnak, hiszen hosszabb távon romlik az emberek látása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!