Hasznos és egyben félelmetes szabadalommal állt elő az Apple

HusztiD 2017.07.10. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek, Mac 7 db 1,337

face-recognition

Hónapokkal ezelőtt felmerült az iPhone 8 kapcsán a 3D kamerarendszer, hiszen bizonyos források szerint az Apple a Touch ID-t is elhagyhatja, mivel helyette az arcfelismerés veszi át a főszerepet. Ezt most félig-meddig megerősíti a legújabb szabadalom, ugyanis egy nagyon érdekes leírás ütötte fel fejét.

Az új szabadalomban viszont nem a jövőbeli iPhone-okat, hanem sokkal inkább a Mac-eket célozták meg. Lényege, hogy bármely Mac (feltehetően leginkább az asztali gépek lesznek előnyben, mint az iMac) a kamerája segítségével képes lesz eldönteni, hogy mi éppen mit csinálunk, így a rendszer mondjuk pont betölt, mire leülünk az asztalhoz.

Lényegében mondhatjuk azt, hogy a jövőben a kamera segítségével hitelesíthetjük magunkat, csak kibővülnek annak a funkciói. Ha például a gép előtt teszünk-veszünk, akkor az készen áll arra, hogy bármikor bebootoljon a rendszer. Ha viszont azt érzékeli, hogy senki sincs a közelben, akkor természetesen egy mélyebb álomba merül. Az első példánál a rendszer mondjuk fél másodperc alatt bootolna be, míg a másodiknál 8-10 másodperc alatt, mivel egy energiatakarékosabb üzemmódba váltana.

Lényegében tök jó funkció lenne, hiszen sokan értékes másodperceket spórolhatnánk meg ennek az új eljárásnak köszönhetően. Igen ám, de nézzük a rossz oldalát is. Ki szeretné azt, ha a számítógépének a kamerája a nap 24 órájában azt figyelné, hogy mi mit csinálunk? Nyilván lesznek, akiket ez nem zavar, de ennél még többen élhetik meg azt, minthogyha állandóan figyelné őket a nagy testvér.

Ti mit gondoltok? Örülnétek, ha egy hasonló eljárást vezetne be az Apple, vagy inkább jobb, ha meg sem próbálják útjának ereszteni a Skynet-et?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 7 db

 1. Patrik - 2017.07.10. 19:53

  Inkább jobb ha ezt nem próbálják meg. Bár a legtöbb embernek, (ahogy nekem is) a laptop kamera le van ragasztva, szóval. :)

 2. Éliás Zsolt András - 2017.07.10. 20:37

  Csak gratulálni tudok Patrik! :-D

 3. Bigyo - 2017.07.10. 21:19

  Biztos kem a Patrik, vagy kutato. ;)

 4. Patrik - 2017.07.11. 07:53

  Sosem lehet tudni :-)

 5. Plebi - 2017.07.11. 13:51

  Én csak azt nem értem mi ez a sok hűhó az ujjlenyomat olvasóval kapcsolatban, ha nem fér be a kijelző alá, miért nem lehet az “ujjra eső” hátlapi alma alá rakni?

  Annyira adja magát az a hely….

 6. Csaba - 2017.07.11. 20:13

  Nem ,nemmadja magát! Kényelmetlen és az mellett sok esetben használhatatlan! Ebből tömérdek cikket,hozzászólast olvasni olyan gyártókkal kapcsolatban akik így oldották meg!

  • Plebi - 2017.07.12. 07:56

   A Samsung S8 és S8+ ujjlenyomat olvasója azért más kategória, arról mindenki csak rosszat ír, rossz helyre helyezve, hiába van a hátlapon.

   A huawei, xiaomi, lg, motorola, honor, hátra helyezett leolvasóiról eddig jókat olvastam, pont ujjra áll, a nagy kijelző miatt pont ott támasztod meg. A sony oldalra rakja a bekapcsoló gombba, az is kényelmes.

Szólj hozzá Te is!