Az Apple után a Samsung is beszáll az okoshangszórók piacára

HusztiD 2017.07.05. 15:55 Egyéb, HomePod 0 db 176

bixby

Az idei WWDC 17 konferenciát megelőzően olvashattunk pletykákat, hogy az Apple Siri alapú okoshangszórót tervez piacra dobni. Nem kellett sokat várni a hivatalos bejelentésig, hiszen a június elejei előadáson hivatalosan leleplezték, majd kiderült, hogy az idei év végétől lesz elérhető az első körös országokban.

Most pedig ott tartunk, hogy meglepő módon a Samsung is hasonlót tervez piacra dobni a jövőben. A Wall Street Journal legújabb értesülései szerint a Dél-koreai vállalat egy saját hangvezérléssel működő okoshangszórót kíván fejleszteni. Mindezt a saját virtuális asszisztensük, a Bixby fogja meghajtani, de a szóbeszédek alapján még eléggé kezdetleges a projekt, így pontosan nem tudni, hogy mikor lesz belőle végtermék. Házon belül egyébként ‘Vega’ kódnéven fut a kezdeményezés.

A kérdés pedig az, hogy megéri-e belépni erre a piacra? Ha megnézzük, akkor az Apple előtt már jóval piacon volt az Amazon Alexa és a Google Home párosa. Hamarosan beszáll az Apple, így egyel több választék lesz a kínálatban. Mire pedig a Samsung is elkészül a saját alternatívájával, addigra nincs rá semmilyen garancia, hogy nem lesz kellőképp telített a piac.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!