KGI: az Apple teljesen kinyírja a Touch ID-t az iPhone 8-ból

HusztiD 2017.07.04. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 2 db 1,014

iphone-8-concept11

Egyik kedvenc Apple elemzőnk, Ming-Chi Kuo viszonylag rég hallatott magáról, de a minap kiadott egy új beszámolót, melyben felvázolta, hogy mit várhatunk az idei év folyamán iPhone fronton. A szaki szerint az almások a szokásos két hardveres frissítés mellett (iPhone 7s és 7s Plus) bemutatják a teljesen újragondolt iPhone 8-at egyaránt.

Az egyik legfontosabb dolog a sokat vitatott Touch ID lesz. Korábban megannyi pletykát olvashattunk erről, hogy az Apple egyenesen a kijelzőbe ágyazza, vagy a hátlapba építi a szenzort. Nos, Kuo szerint az iPhone 8-at illetően az Apple kénytelen lesz elköszönni az ujjlenyomat olvasótól., helyette pedig arcfelismeréssel hitelesíthetjük magunkat. Ha igazak jóslatai, akkor viszont az iPhone 7s modellek továbbra is megkapják a szenzort.

Az új telefonban egyébként egy 5,8 colos OLED kijelző lesz, de ebből a felületből nagyjából csak 5,2 col lesz a funkcionális terület. Ami pedig az iPhone 7s modelleket illeti, azok továbbra is 4,7 és 5,5 colos méretben lesznek elérhetőek LCD kijelzővel. Viszont Kuo itt megjegyezte, hogy némileg új dizájnt kapnak a telefonok: fém kerettel és üveg hátlappal érkeznek az iPhone 7s készülékek.

Másik meglepő és hasznos dolog a gyors és a vezeték nélküli töltés. Elemzőnk elképzelései alapján mind a három modell megkapja eme hasznos funkciót, azonban a töltéshez a padot külön vásárolhatjuk meg. Végezetül még megjegyezte, hogy az OLED kijelzővel szerelt telefon és az 5,5 colos testvére 3 GB RAM-ot kap, míg a 4,7-es telefon csak 2 GB-ot. Elvileg csak 64 és 256 GB-os kiszerelésben lesznek megvásárolhatóak a 2017-es iPhone modellek.

Érdemes Ming-Chi Kuo jóslataira odafigyelni, ugyanis az utóbbi években pont ő volt az az elemző, kinek elképzelései váltak be leginkább.

Ti mit vártok az iPhone 8-tól?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. iRon242 - 2017.07.04. 13:18

    Szóljon nagyot :-)

  2. ledtamas - 2017.07.04. 14:37

    Érdekes lenne, hogy ha csak arcfelismerés lenne benne. Az ujjlenyomat olvasás nem hiszem hogy elavult. És az is érdekes lenne ha az Apple nem tudna integrálni a kijelzobe az ujjlenyomat olvasót, a minap hallott kínai telefon gyártói meg igen!

Szólj hozzá Te is!