Az Apple szándékosan nyírta ki a 3D Touch alkalmazásváltót iOS 11-ben

HusztiD 2017.07.04. 17:55 iOS, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 1 269

3d-touch-ios-10-removed

Két évvel ezelőtt, mikor az Apple bemutatta az iPhone 6s és 6s Plus modelleket, akkor egy teljesen új funkciót tettek elérhetővé. Bevezették az úgynevezett 3D Touch nyomásérzékeny kijelzőt, aminek köszönhetően számos lehetőség nyílt meg a felhasználók részére.

Azóta az iOS 9 és 10-ben egyaránt elérhető volt a 3D Touch alkalmazásváltás. Lényegében a kijelző bal alsó sarkán kellett erősebben megnyomni, majd elhúzni ujjunkat, hogy feljöjjön az alkalmazásváltó. Sokan szerették ezt, ugyanis nem kellett állandóan duplán megnyomni a Home gombot.

Az iOS 11 számos hasznos újdonságot hozott, de sokan panaszkodtak arra, hogy nem érhető el ez a funkció. Többen kérdezték az Apple-t, azonban eddig Bryan Irace névre hallgató almás fejlesztő adott választ a miértekre Twitteren. Mondókája rövid volt, de belőle kiderült, hogy a vállalat bizony szándékosan tiltotta le a 3D Touch alkalmazásváltót.

Hogy a későbbiekben várható-e hogy visszahozzák, az nem tudott. Egyelőre úgy néz ki, hogy az Apple jobbnak látta, ha megszüntetik. Bizonyára több embernél okozott kellemetlenséget a funkció, ezért kerülhetett ki belőle.

Ti mennyire használtátok nagy előszeretettel az alkalmazásváltónak ezt a formáját?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. B - 2017.07.04. 18:29

    Kedvence funkciom volt és alig hasznalom a főgombot. Amíg nem rakják vissza vagy teszik opcionálissá, biztos, hogy nem frissítek iOS11-re.

  2. Lieutenant - 2017.07.05. 09:35

    Nem is tudtam, hogy volt ilyen funkció. Úgy látszik már nem is fogom használni…

  3. Ed - 2017.07.05. 19:50

    Nekem csak SE van, de egyik fizikai gombot sem kell már ezen sem használni. Ott van az assistive touch, bekapcsolásra meg be van állítva , hogy ha felemelem bekapcsol. Nekem ennyi elég…

Szólj hozzá Te is!