A High Sierra lesz az utolsó macOS, ami támogatja a 32 bites alkalmazásokat

HusztiD 2017.07.04. 15:55 macOS 0 db 161

macos-high-sierra

Ha visszaemlékeztek kicsit, akkor tudhatjátok, hogy az Apple az iOS 11-el megszüntette a 32 bites alkalmazások támogatottságát. Ennek kapcsán több ezer appot töröltek az App Store-ból, hiszen már idejétmúltnak számítanak. A mostani infók alapján pedig macOS-nél is hasonlóakra számíthatunk, azonban itt a következő év elejéig van idejük a fejlesztőknek.

Már 2013-ban, az iPhone 5s-ben megtalálható volt egy 64 bites chip, így csak idő kérdése volt, hogy mikor lép az Apple. A vállalat nem olyan régen frissítette a Developer Centert, ahol közölték a fejlesztőkkel, hogy 2018 januárjától már csak 64 bites alkalmazásokat engedélyeznek a Mac App Store-ban. Természetesen addig a fejlesztők megtehetik, hogy nem frissítik az alkalmazásaikat, ha még nem tették volna meg, de ezt követően kezdve abszolút nem lesz rá lehetőségük, hogy 32 bites appokat adjanak ki. Amíg nem végzik el a szükséges változtatásokat, addig az Apple nem fogja azokat jóváhagyni.

Bővebb infókat egyelőre nem tudni, de feltehetően a Mac App Store-ban is hasonló helyzetekre számíthatunk, mint az iOS-es testvérénél: több ezer alkalmazás kerülhet emiatt törlésre. Ettől függetlenül még biztosan futtathatóak lesznek a más forrásból származó 32 bites alkalmazások, de ezekkel amúgy is érdemes vigyázni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!