Sokkal nagyobb üzleti lehetőség rejlik az AirPods-ban mint az Apple Watch-ban

HusztiD 2017.06.30. 17:25 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 275

airpods-apple-watch-duo

Gene Munster neve ismerősen hangozhat az Apple felhasználói számára, hiszen bizonyos időközönként mindig kiad egy-egy felmérést arról, hogy hogyan látja a dolgokat kedvenc tech vállalatunk körül. Egyik kedvenc szakemberünk most azt latolgatta, hogy sokkal nagyobb üzleti lehetőség rejlik az AirPods-ban, mint magában az Apple Watch-ban.

Az almások 159 dollárért (60 ezer forint) kínálják a tavaly ősszel bemutatott AirPods vezeték nélküli füleseket, míg az Apple Watch-ot 269 dodótól (100 ezer forint) kezdődően árulják. Ezek alapján látható, hogy alsó hangon 110 dollár van közöttük, valamint azt is gondolhatnánk, hogy a felhasználókat jobban érdekli egy okosóra, mint egy vezeték nélküli füles.

Gene számításai szerint 10 éven belül fordul a kocka, hiszen sokkal nagyobb bevételi lehetőséget rejt majd az Apple számára az AirPods, mint az Apple Watch. Látomásai szerint ebben a témában a kiterjesztett valóság nagy szerepet fog játszani, hiszen egyre több olyan termék lesz, amely kiterjesztett valóságbeli audiót kínál. Apropó, a szaki szerint pár éven belül már 200 dollár lesz az AirPods átlagára.

Sajnos eddig az Apple nem osztott meg pontos infókat arról a pénzügyi konferenciáikon, hogy összesen hány AirPods, vagy Apple Watch terméket adtak el. Mindkét terméket az egyéb kategóriába sorolják, de ide még beletartoznak a Beats termékek, iPod-ok, az Apple TV és egyéb kiegészítők. Mi mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hogy vajon megfelelőek lesznek-e az elemző állításai, hiszen egyelőre nehéz elképzelni, hogy népszerűbb legyen az Apple Watch-nál a füles, amit már-már aranyáron kínálnak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!