Így telepítheted fel az iOS 11 első bétáját

HusztiD 2017.06.28. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 778

ios11beta

Június elején az Apple bemutatta a legújabb szoftverújdonságait, melyek közül talán az iOS 11 volt az, melynek végleges megjelenésére felhasználók milliói várnak. Az elmúlt hetek alkalmával több kérdéssel fordultatok hozzánk, hogy mégis hogyan lehet felrakni az iOS 11 legelső bétáját. Összeszedtük és leírjuk azokat a lépéseket, amelyek segítségével Ti is felrakhatjátok az újdonságot.

Mielőtt belemennénk a lépésekbe, érdemes tisztázni pár dolgot. Az első és talán legfontosabb, hogy a szoftver még nagyon kezdetleges, béta állapotban van, ezért nem ajánlott mindennapi használatra. Ez annyit tesz, hogy mindennapi feladatok elvégzésére nem igazán ajánlott, ugyanis kisebb-nagyobb hibákkal van tele a rendszer, amiből adandóan sokkal lassabb, illetve jelenleg még nem eléggé stabil.

Akinek több iOS készüléke van, inkább annak ajánljuk felrakni jelenleg az iOS 11-et. Ha csak egy mezei iPhone-nal rendelkeztek, akkor is felrakhatjátok, viszont tudnotok kell, hogy valószínűleg sok problémátok lesz vele és egy pár napon belül úgyis visszaraknátok az iOS 10-et. Mindenkinek csak a saját felelősségére ajánljuk!

Most, hogy tisztáztuk ezeket és nem tántorodtatok el, nézzük sorban a lépéseket:

1. Biztonsági mentés

Az első és legeslegfontosabb dolog, hogy készítsetek biztonsági mentést! Nélküle ne is próbálkozzatok, mert később megbánjátok!

A biztonsági mentésnek két lehetősége van: az iCloud avagy az iTunes által. Mi azt ajánljuk, hogy érdemes lehet az iCloud-ra majd az iTunes-ra egyaránt csinálni egy mentést, így duplán be lesztek biztosítva valamilyen felmerülő probléma esetén.

Apropó, érdemes megjegyezni, hogy ha felrakjátok az iOS 11-et és használni fogjátok napokig vagy akár hetekig, akkor nem fogtok tudni biztonsági mentéseket csinálni. Vagyis inkább pontosítunk: tudtok csinálni, de az nem lesz kompatibilis az iOS 10-el, így az iOS 11-en keletkezett mentéseket nem fogjátok tudni átvinni. Ergo csak a legutolsó iOS 10-en létrehozott mentéseket tudjátok betölteni.

2. iOS beta szoftver profil

Viszonylag jó hír, hogy az iOS 11 bétájához nem fog kelleni iTunes, így akár a telefonról is elvégezhetitek a telepítést. Az első dolog, ami szükséges hozzá, az egy iOS Beta Software Profil. Ezt  az Apple oldaláról tudjátok letölteni és fontos, hogy az iOS készülékeitekről nyissátok meg a weboldalát.

A profil letöltése és a telefon újraindítása után a Beállításokon belül az Általános menüpontban létrejön egy Profil almenü. Lényegében ide lesz feltelepítve ez a profil, amit az előbb letöltöttetek. Fontos, hogy akinek már van valamilyen béta profilja, annak azt előbb ki kell törölnie. Természetesen ha korábban nem raktatok fel bétákat, akkor nem lesz semmilyen profil fületek. Amennyiben most telepítetek elsőnek, akkor az most fog létrejönni, így abban az esetben azt ki ne töröljétek, mert anélkül nem tudjátok az iOS 11-et felrakni.

3. Telepítés

Miután felraktátok a profilt és újraindult a készüléketek, el is kezdhetitek a telepítést a már jól megszokott over-the-air módszerrel. Tehát beállításokon belül a szoftverfrissítésnél már az iOS 11 első bétája lesz számotokra elérhető.

Érdemes megjegyezni, hogy a letöltés és telepítés hosszabb időt vesz igénybe, mint amit korábban megszokhattatok.

4. Érdemes tudni

Amennyiben meguntátok az iOS 11 első bétáját, vagy nem boldogultok vele, akkor ugyanúgy lehetőségetek van visszarakni az aktuális iOS 10-et. Hogy mit és hogyan kell hozzá elvégeznetek, azt a holnapi cikkünkből megtudhatjátok.

Amennyiben felraktátok az iOS 11 első bétáját, akkor nyugodtan megoszthatjátok az első tapasztalataitokat velünk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!