Tovább növekszik a malware programok elterjedtsége Mac-en

HusztiD 2017.06.27. 11:56 Kiemelt hírek, Mac 0 db 278

mac-virus-trojan

A McAffe csapata ismételten előállt egy újabb felméréssel arra irányulóan, hogy milyen arányban vannak jelen malware programok Mac-re. Sajnos rossz hír, hogy az előző vizsgált időszakhoz képest 53 százalékkal nőtt az esetek elterjedtsége, amivel már több, mint 700 ezer darabot regisztráltak.

Érdemes leszögezni, hogy a szakemberek nem program darabszámra mentek rá, hanem esetekre. Ez azt jelenti, hogy az idei év első negyedévében összesen 700 ezer különböző malware programokhoz köthető eset volt. A másik dolog, ami kicsikét jobb hír, hogy ezen felfedezések jelentős része adware kategóriába sorolhatóak. Ide pont azokat a kéretlen reklámanyagokat sorolják, amelyek böngészés közben felbukkannak, de nagyobb fenyegetettséget nem jelentettek a felhasználók számára.

Végül érdemes szót ejteni arról, hogy hiába növekedett macOS-en a malware programok létszáma, ez még mindig csekély a Windows-os gépekhez képest. A McAffe szakijai közel 700 millió esetet rögzített, ami iszonyatosan nagy számot jelent, hiszen ha sarkítani akarnánk, akkor mondhatnánk, hogy a Föld lakosságának 10 százalékát tenné ki.

malware

Ami pedig az Apple-t illeti, hiába próbálják meg minden évben biztonságosabbá tenni a rendszereiket, nem sikerül teljesen. Ez lényegében annak köszönhető, hogy egyre több malware programokat fejlesztenek a hozzáértők. Ameddig a felhasználók megnyitják a nem hitelesített helyről származó alkalmazásokat, addig mindig potenciális veszélynek lesznek kitéve.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!