Már kevésbé népszerű Tim Cook a vezérigazgatók között

HusztiD 2017.06.22. 13:55 Apple, Tim Cook 0 db 139

tim-cook3

A Glassdoor minden évben végez egy felmérést arra irányulóan, hogy milyenek a nagyvállalatok vezérigazgatói. Tim Cook idén nem igazán büszkélkedhet a legelőkelőbb helyezések egyikével, ugyanis összesen 45 helyet csúszott vissza a ranglistán az előző éves felméréshez viszonyítva.

Tavaly még Tim volt a 8. legjobb CEO, idén azonban az 53. helyig jutott. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy rossz CEO lenne, hiszen még így is jó helyen tanyázik, csak éppen nem annyira, mint tavaly. A megkérdezett Apple alkalmazottak 93 százaléka szavazott egyébként Timre, s szerintük igencsak jól végzi a dolgát. Mégis messze marad ez az arány Clorox vállalat vezetőjétől, Benno Dorer első helyettől, akinek 99 százalékos az elégedettségi indexe a kollégái szavazatainak alapján.

Tim egyébként eléggé vegyesen szerepelt ezen a listán az elmúlt időszakokban. 2013 és 2014 folyamán például a 18. legjobb CEO volt, míg 2015-ben már a 10. Ha a további tech vállalatokat vizsgáljuk, akkor második helyen a World Wide Technology, harmadikon a Boston Scientific, hatodikon az Nvidia, nyolcadikon a SpaceX és tizediken a Facebook vezetője található meg.

Végül a Glassdoor szakijai elmondták, hogy nincs ok pánikra, hiszen a top 100-as listába csupán azon elit vezetők jutnak be, akikkel a legelégedettebbek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!