A lakberendezés világába is belekóstol az Apple

HusztiD 2017.06.21. 11:56 Apple, iOS 0 db 334

ar

Az iOS 11 bemutatásával karöltve az Apple megmutatta, hogy miként kívánnak beszállni az AR és VR világába. Most nem olyan régen pedig felbukkant egy új szabadalom, amely a WWDC-n bemutatott ARKit-en alapulna, hiszen az iOS készülékeink által könnyen lakberendezővé válhatnánk.

Lényeg, hogy az Apple-t érdekli a dolog, hiszen egyetlen egy iOS készülékkel képesek lennénk úgymond berendezni a házunkat. Ezáltal ha rendelnénk valahonnan egy fotelt, ágyat, vagy bármilyen egyéb bútordarabot, akkor azt a kiterjesztett valóság segítségével könnyebben el tudnánk képzelni, hogy hogyan festene. Feltehetően a jövőben lesznek az almásoknak partneri kapcsolataik több gyártóval, akik által kihasználható lenne ez az egész koncepció.

Érdemes megjegyezni, hogy a napokban az Ikea bejelentette, hogy összefognak a kaliforniaiakkal, melynek berkein belül hasonló kezdeményezések várhatóak. A svéd vállalat pedig már nagyon izgatott, hogy kihasználják az AR adta lehetőséget, amivel a felhasználók könnyedén kiválaszthatják a megfelelő bútordarabokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!