Hihetetlen ütemben gyarapszik a Spotify

HusztiD 2017.06.19. 13:55 Apple Music 0 db 144

spotify-140-million

A Spotify a hétvégén bejelentette, hogy immáron összesen 140 millió előfizetővel rendelkeznek világszerte. Természetesen ebbe nem csak a fizető, de az ingyenes felhasználók egyaránt beletartoznak. Egy évvel ezelőtt még csak 100 millió felhasználói bázisuk volt, de egy év leforgása alatt sikerült további 40 millió embert meggyőzniük.

Sajnos azonban most nem derült ki, hogy összesen hány tényleges előfizetőjük van, aki fizet a szolgáltatásaikért cserébe. Három hónappal ezelőtt 50 millióan fizettek elő, így feltehetően egy pár millióval most tovább bővült az ő létszámuk egyaránt. Ha a bevételt vizsgáljuk, akkor erre sem panaszkodhatnak a Spotify-osok, hiszen az előző évhez képest 50 százalékkal nőttek, ami 3,3 milliárd dollárt jelent.

Amennyiben az Apple Music-ot vizsgáljuk, akkor június elejei számok szerint 27 millió fizető felhasználóval rendelkeznek az almások, amivel ők a második legnagyobb zenestreamingelő szolgáltatók. És ezt mindösszesen két év leforgása alatt érték el.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket. Vajon mikor lépi át az Apple a 30 milliós határt? Talán az őszi iPhone 8 eventen szót ejtenek róla az almások.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!