Drága, de teljesen lenyűgöző új 10,5 colos iPad Pro

HusztiD 2017.06.13. 17:55 iOS, iPad, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 831

2017-ipad-pro

Az Apple egy hete mutatta be az új 10,5 colos iPad Prót, ami az ekkor elhangzottak és látottak alapján igen ütős lesz. Beszéljünk akár a tablet hardveres specifikációiról, vagy az iOS 11 újdonságairól, hiszen eme kettő elegye kell ahhoz, hogy valóban egy bivalyerős táblagépet dobjon piacra a kaliforniai vállalat.

Mint tudjuk, a nagyobb tech magazinok már lecsaptak az új üdvöskére, az előzetes beszámolók pedig pozitívan vélekednek a 10,5 colos iPad Próról. Zömében elmondhatjuk, hogy az Apple ismételten egy remek készüléket dobott piacra, de mindezért viszonylag borsos árat kell fizetniük a felhasználóknak.

Az ArsTechnica úgy vélekedett a termékről, mint ami sokkal jobb lett, mint a 9,7 colos testvére. Nagyobb, jobb képernyő, ami mellett gyorsabb chip és több RAM kapott benne helyet. Ez az az iPad, amire méltón használhatja az Apple a Pro elnevezést. Voltaképp sokkal vonzóbb, mint a maga idejében a 9,7-es testvére.

A Business Insider munkatársai szerint az Apple az utóbbi években kisebb kudarcot vallott az iPad-del, ugyanis nem igazán találták meg annak a vízióját. Az iOS 11-nek köszönhetően az új tablet újabb értelmet nyert és most már méltóbb ellenfele lesz a Microsoft Surface és a Samsung Galaxy családjának, a pro tablet kategóriában. Ettől függetlenül bátran állítják, hogy az új iPad Pro az eddig legjobb piacra dobott táblagép.

ipad-pro-family-black-rcm992x722

A CNET szakemberei szintén pozitívan írtak a termékről. Kiváló kijelző, megnövekedett tárhelyek, gyorsabb processzorok, jobb kamerák és nagyobb kijelző ugyanolyan kompakt kialakításban. Ezen felül külön kiemelték az új képfrissítést és az Apple Pencil pontosságát. Egyedüli negatívumként azt hozták fel, hogy a tablet már piacon van, míg az iOS 11-re őszig kell várnunk.

Az Independentnél pedig egyenesen ellenállhatatlannak nevezték a 10,5 colos masinát. Anno az Apple robbant be a köztudatba a tablet szóval, mely piacra azóta más gyártók is beszálltak. Mióta megjelent az első iPad, azóta ez hozta a legnagyobb áttörést: jobb kijelző és ugyanakkor könnyűsúlyú. Hamarosan pedig egyre több olyan alkalmazás lesz rá, amely teljesen kihasználja a benne rejlő naftát.

A New York Times szakijai már nem voltak ennyire elájulva az újonctól. Egy heti tesztelés után megállapították, hogy a 10,5 colos iPad Pro még mindig nem egy professzionális tablet, ugyanis még mindig a jól ismert problémákkal küzd, mint az elődei, ha egy laptophoz hasonlítjuk. Az érintőkijelzőn való pötyögés továbbra sem kényelmes, ugyanakkor vannak olyan feladatok, amit egy egér és billentyűzet segítségével könnyebben el tudnak intézni a felhasználók. Az NYT írója inkább egy tradicionális laptopot ajánlana, mint egy professzionálisnak nevezett tabletet.

apple-ipad-ipad-pro-photo-design-ios-11-smart

Végezetül a Verge-en megjelent beszámoló szintén pozitívan szól a 10,5 colos készülékről. Ők leginkább azt latolgatták, hogy nincs még egy olyan vállalat, amely hasonló kaliberű tablettel állt volna elő, mint az iPad Pro. Szerintük pedig a tablet piacot ketten uralják: az Apple az iPad-del és a Microsoft a Windows 10 masinákkal. És hiába csökkennek a globális eladások, az almások teljes gőzzel dolgoznak, hogy mindig a legfejlettebb újdonságokat pakolják tabletjeikbe.

Ahogyan láthatjuk, túlnyomórészt elégedett a média az új 10,5 colos iPad Próval. Sokkal jobb, gyorsabb és talán kicsivel ergonomikusabb. Egyedüli hátulütője a friss vásárlók számára, hogy jelenleg még iOS 10 van rajta, így csak ősszel lesz igazán kihasználva a benne rejlő erő.

Ti mit gondoltok az új iPad Próról? Lecsaptok rá?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Ironyjakuza - 2017.06.13. 20:15

    Nem ez is csak egy káva gyár bassa +

  2. Zoli - 2017.06.14. 17:43

    1,5 ève vettem egy új iPad Air 2-t x pènzèrt, most meg ez a belèpô, közel 2x annyièrt. Ügyes:)
    Persze ha vlk újra van szüksège.

  3. Bigyo - 2017.06.16. 00:06

    Nem ez a belepo hanem a sima iPad.

Szólj hozzá Te is!