Korlátozottan, de hozzáférhető lesz az NFC chip a fejlesztők számára

HusztiD 2017.06.08. 13:55 Apple, iOS, iPhone 0 db 907

apple-pay

Számos újdonságot hozott magával az iOS 11, de szerencsére nem csak a felhasználók, hanem a fejlesztők részére egyaránt. Az Engadget szemfüles volt és egy fejlesztői dokumentumból kiderült, hogy a fejlesztők mostantól hozzáférhetnek az iOS készülékekben lévő NFC chiphez.

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple jó ideje alkalmaz NFC chipeket az iPhone modelljeiben, azonban ezt kizárólag az Apple Pay tranzakciókhoz engedélyezték. Ezúttal változni fog a felállás, ugyanis egyéb dolgokra is használható lesz az iOS 11 elterjedésével.

A fejlesztők számára van egy új keretrendszer, ami hozzáférést biztosít a chiphez. Ez alatt voltaképp azt kell érteni, hogy fejleszthetnek olyan alkalmazásokat, amelyek kihasználják az NFC chipet. Például a jövőben érkezhetnek appok, amik által bejelentkezhetünk egy beléptetős rendszerben az iPhone által (mondjuk a nagyvállalatoknál), de akár a fejlettebb városokban hitelesíthetjük vele a bérleteinket (pl London Oyster és a Bay Area Clipper) – természetesen ezt csak a modernebb helyeken tudják majd kihasználni a felhasználók.

Egyelőre nincs arról hír, hogy a fizetéshez is alkalmazható lesz-e, de erre vélhetően nemleges lesz a válasz. Korábban az Apple azért nem engedélyezte a bankok számára az NFC chiphez való hozzáférést, mert úgy ítélték, hogy az ő eljárásaik kevésbé biztonságosabb, mint az Apple Pay.

Mindenesetre már ez is egy nagyon jó irányzat, hiszen ha egyre több nem fizetéshez használatos terminál támogatja az NFC technológiát, akkor jóformán egy telefonnal a zsebünkben bárhová elmehetünk, bárhol hitelesíthetjük magunkat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!