A média teljes mértékben elégedett az új HomePod-dal

HusztiD 2017.06.07. 11:56 Apple, HomePod 2 hozzászólás 464

homepod_display_full.jpg.og

Elég tartalmas volt a hétfő esti WWDC 17 keynote, ugyanis új szoftverek mellett hardvereket is kaptunk. Az egyik legérdekesebb termék mégis a HomePod volt, hiszen az Apple beszállt az okoshangszórók piacára. Tim Cook ekkor elmondta, hogy bizony kitettek magukért, mivel egy igazán remek nappaliba szánt kiegészítőt dobnak piacra.

Magában a hangszóróban összesen hét csipogó és egy mélynyomó található meg. Az A8-as chipnek és a beépített mikrofonoknak köszönhetően pedig a kiegészítő képes megállapítani, hogy a szoba mely pontján helyeztük el, így ahhoz képest igazítja a hangzást.

Ahogyan várható volt, a nagyobb külföldi oldalak, mint a Verge, Business Insider, CNET és Engadget csapatának lehetősége volt kipróbálni a HomePod-ot. Zömében elmondható, hogy teljesen elégedettek az újságírók azzal, amit tapasztaltak.

Többen felhozták, hogy akármilyen meglepő, de a hangszóró képes feltölteni az egész szobát, ami mellett remek hangzásbeli minőséget ad vissza, függetlenül attól, hogy a szobában hova rakjuk. A Business Insider újságírója például megjegyezte, hogy mindaddig nem tudta mennyire jó a HomePod, míg mellé nem raktak egy Sonos 3 hangszórót. Elmondása alapján a Sonos teljesen elfogadható minőségben szólt, de amikor ugyanazokat a dalokat játszották le a HomePod-on, akkor az sokkal varázslatosabb volt, köszönhetően a jobb minőségnek.

homepod-gear-patrol-slide-2-1940x1300

Mi több, az Engadget csapata még azt is megjegyezte, hogy amikor az Amazon Echo-hoz hasonlították, akkor a HomePod úgy hangzott, mintha CD-ről hallgattak volna zenét, miközben az Echo egy AM rádiónak felel meg. Ezen felül többen hivatkoztak arra, hogy hiába kicsi maga a hangszóró, de hihetetlen erő van benne. A mélynyomó is igazán ütősnek hangzik, ugyanis képes arra, amire a vele egy kategóriában lévő konkurenseik nem: nagy hangerő mellett a tiszta hangzásra. A beszámolók szerint a HomePod mélynyomójánál nem érezték azt, hogy akár egy kicsit is torzítana.

A HomePod 349 dollárba fog kerülni és az idei év végén fog megjelenni az első körös országokban. Magyarra lefordítva ez annyit jelent, hogy körülbelül 120-140 ezer forintos eladási árral számolhatunk, hazai megjelenésre pedig valamikor a következő év első felében lehet számítani.

Mennyire keltette fel az érdeklődéseiteket a HomePod?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Zoli - 2017.06.07. 17:40

    Pont ez az a termèk, termèkcsoport, amit az üzletben nem lehet kipróbàlni, vagy ha igen, akkor sem a szobàmat imitàlja. De, hogy ennyièrt otthon döbbenjek rà, hogy nekem ez kevès ennyièrt, így dràga.

  2. Bigyo - 2017.06.07. 23:32

    Jogos az eszrevetel. Bar a B&O es tarsaik is enyibe kerulnek ha jot akarsz.

Szólj hozzá Te is!