Robotokat is programozhatnak a gyerekek a Swift Playgrounds által

HusztiD 2017.06.05. 13:55 Apple, Egyéb 0 db 184

swift-playgrounds-robots

Az Apple még 2014 őszén mutatta be, majd tette elérhetővé saját programozási platformját, a Swift-et. A program annyira egyszerű, hogy még gyerekek is képesek használni, azonban mostantól a Swift Playgrounds által akár robotokat, drónokat, vagy hangszereket is programozhatnak az ifjak.

A hivatalos infók alapján a Playgrounds által a gyerekek bepillantást nyernek abba, hogy milyen a valódi programozás, amikor mondjuk egy robotot irányítanak. Craig Federighi nem olyan régen elárulta, hogy a Swift Playgrounds már több, mint egymillió fejlesztővel bír világszerte. Az 1,5-ös verziónak köszönhetően pedig az ifjak bevezetést kapnak a LEGO, Sphero SPRK+, Parrot drón és hasonló kiegészítők programozásához. A népszerűbb amerikai iskolákban pedig a diákok is részt vehetnek ebben a kezdeményezésben, ahol a problémamegoldó készségeiket egyaránt letesztelhetik a Playgroundsnak köszönhetően.

A mai nap folyamán érkezik a Swift Playgronds 1,5-ös verziója iPad-re, ami ingyenesen lesz letölthető az App Store-ból. Feltehetően a WWDC 17 konferencia után teszik elérhetővé az almások, így aki kedvet kap hozzá, az nyugodtan letöltheti az iPad-re.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!