Eszméletlen rekordokat állít az App Store

HusztiD 2017.06.05. 11:56 App Store, iOS, Kiemelt hírek 0 db 221

holiday-ios-app-store-sale

A ma esti WWDC konferencia kezdete előtt érdemes szót ejteni az App Store-ról, ugyanis a kaliforniai vállalat nem olyan régen új statisztikát tett közzé. Az almások virtuális áruháza még anno 2008 folyamán, az iPhone OS 2-vel indult útjára, amely azóta folyamatosan dönt újabb és újabb rekordokat.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy az elmúlt 12 hónap folyamán az Apple 70 milliárd dollárt fizetett ki a fejlesztői számára. A marketingért felelős alelnök, Phil Schiller ezt egyszerűen eszméletlennek nevezte és teljesen le vannak nyűgözve attól, hogy ilyen sikereket érnek el fejlesztőik az App Store által.

Megtudhattuk, hogy az egyik legnagyobb cím a Pokemon GO volt az elmúlt egy évben, ugyanis részben ez volt a felelős ezekért a sikerekért. Az Apple szerint a legnépszerűbb kategória továbbra is a játék és a szórakoztató alkalmazásoké. Itt nyilván az alkalmazásokon belüli vásárlásokat kínáló freemium játékok viszik a prímet, de illik megemlíteni még, hogy a Netflix és Spotify párosa is igencsak jövedelmező az előfizetői szolgáltatásaik miatt.

A legnagyobbat a fotó és videó kategóriába sorolható alkalmazások ugrottak, ugyanis előző évhez képest 90 százalékkal voltak népszerűbbek. Szorosan ezek után találhatóak meg az életstílus és egészséghez köthető kategóriák, amelyek szintén erős, 70 százalékos többletnépszerűségre tettek szert a vizsgált időszakban.

Mi pedig maradjunk türelemmel, ugyanis ma este kezdetét veszi a WWDC 17 konferencia, így biztosan lesz még egy-két extra információ, amit megosztanak velünk az almások. Ne feledjétek, este mi is közvetítjük a keynote-ot, ami után tartalmas összefoglalóval jelentkezünk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!