Elavulttá vált pár Apple termék; valósághű koncepcióképek az iPhone 8-ról – mi történt a héten?

HusztiD 2017.06.03. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 950

Rengeteg új hírünk volt erre a hétre is, javában pedig a WWDC 17 és az iPhone 8 párosáról szóltak a hírek, de mi szokás szerint összeszedtük a legérdekesebbeket.

iphone-8-size-comparison

Az OLED panelban kap helyet az optikai ujjlenyomat olvasó

Ahogyan egyre jobban közeledünk szeptemberhez, úgy olvashatunk egyre több (és talán pontosabb) pletykákról. Ezúttal a már viszonylag jól ismert Economic Daily News számolt be a legújabb infókról, akik szerint az Apple-nek sikerült a kijelzőbe ágyazniuk a Touch ID-t.

iphone-8-home-button-touch-id1

Bővebben itt.

Külön processzort szentel Sirinek az Apple

Nagyon új és egyben érdekes információkkal állt elő nem olyan régen a Bloomberg csapata, kik arról számoltak be, hogy az Apple egy dedikált processzoron dolgozik, ami lényegében Sirit fogja működtetni. Ebből kifolyólag pedig több érdekes újdonság is vár ránk a virtuális asszisztensünk továbbfejlődésén kívül.

ios-siri-mac-mac-os

Bővebben itt.

Ezek az Apple termékek válnak elavulttá június végével

Az Apple bizonyos időközönként tesz korábbi iPhone, iPad, Mac, iPod és egyéb kiegészítőket úgynevezett elavult (vagy ha szebben akarunk fogalmazni, akkor Vintage) státuszba. Ez annyit jelent, hogy többé nem vehetőek igénybe a szervizszolgáltatások az Apple, illetve hivatalos szervizeik által. Általában a 5-7 éve piacra dobott termékek jelentik az elavultságot a kaliforniai vállalatnál.

design_unibody2

Bővebben itt.

Aranyárasított, über-brutál Mac Prót várhatunk az Apple-től?

Két hónappal ezelőtt az Apple hivatalosan felfedte, hogy jövőre érkezik egy minden eddiginél modulárisabb Mac Pro, hiszen szeretnének a felhasználóik érdekében járni. Ez már eleve jó hír, hiszen az új modelleket jóformán a saját szájízünk szerint bővíthetünk, így nem feltétlen kell annál leragadni, amit a kaliforniai vállalat kínál.

mac-pro

Bővebben itt.

Milyen újdonságokra számíthatunk a WWDC 17 konferencián?

Egyáltalán nincs sok hátra a 2017-es WWDC fejlesztői konferenciáig, hiszen jövő hét hétfőtől indul az öt napon át tartó banzáj. Ami számunkra nagyon fontos lesz, az a hétfő esti előadás, hiszen Tim és csapata ekkor biztosan bemutatja az új szoftvereket, nem mellékesen pedig hardverfrissítéseket is várhatunk.

WWDC-2017-website

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a hír, mely alapján a megnövekedett komponens árak miatt drágul részben az iPhone 8, majd láthattuk az Apple legújabb iPhone 7 videóit. Wozniak interjút adott a Bloomberg számára, ahol nagyon érdekes dolgokat osztott meg nézeteiről, majd szintén láthattuk, hogyan cukkolják az almások az Androidosokat. Új iPhone 8 tervrajzok szivárogtak ki, ami után megérkeztek a legújabb valósághű koncepciók is a telefonról.

apple-carpool-kareoke

A hét második felében már valamivel kevesebb hírünk volt, de megcsodálhattuk, hogy mit mutatott be az Android keresztapja, majd hivatalosan kiderült, hogy augusztus elején érkezik a Carpool Karaoke. Végül felmerült, hogy az Apple már javában teszteli az 5G technológiát, majd nosztalgiázhattunk kicsit, hogy mennyire  volt strapabíró a legelső iPhone.

Ezek jutottak a huszonkettedik hétre. Ne feledjétek, hétfőn kezdődik a WWDC, este pedig mi is beszámolunk az előadásról, ahol az új szoftverek mellett remélhetően új hardvereket is bemutat Tim és csapata.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!