Milyen újdonságokra számíthatunk a WWDC 17 konferencián?

HusztiD 2017.06.02. 16:25 Apple, iOS, Kiegészítők, macOS, tvOS, watchOS 0 db 323

WWDC-2017-website

Egyáltalán nincs sok hátra a 2017-es WWDC fejlesztői konferenciáig, hiszen jövő hét hétfőtől indul az öt napon át tartó banzáj. Ami számunkra nagyon fontos lesz, az a hétfő esti előadás, hiszen Tim és csapata ekkor biztosan bemutatja az új szoftvereket, nem mellékesen pedig hardverfrissítéseket is várhatunk.

iOS 11

Az egyik legnagyobb hangsúlyt az iOS új főverziója fogja kapni, amit valószínűleg iOS 11-nek fognak nevezni. Korábban felmerült más elnevezési séma pletykaszinten, de nem biztos, hogy az Apple módosítani fog rajta. Konkrétumokat egyelőre még nem tudni, hogy mire számíthatunk, de bizonyos források szerint az Apple némileg újragondolja a felhasználói felületet, így ez lehet az elmúlt három év egyik legfontosabb frissítése. Természetesen lesznek új funkciók, valamint egy fokkal biztonságosabb lehet maga a rendszer.

macOS 10.13

Az iOS 11-hez hasonlóan ez a másik legjobban várt szoftver. Ahogyan a mobil operációs rendszernél, így itt sem tudottak pontos információk, hogy mire számíthatunk. Lehetséges, hogy a macOS 10.13 egyik fő újítása az újragondolt Siri lesz, ezen felül talán még az iTunes és Apple Music kapcsán egyaránt kaphatunk újdonságokat. Korábbi pletykák szerint pedig Malibu lesz az új macOS beceneve.

screen-shot-2017-05-19-at-11-39-30-am

watchOS 4 és tvOS 11

Egyelőre ezekről sem tudni semmilyen konkrétumot, de az biztos, hogy kisebb-nagyobb újdonságokat fognak kapni. Az Apple Watch esetében biztosan lesz számos újdonságot az egészségügyi funkciókat illetően, valamint a tvOS-nél újabb hasznos újításokkal gazdagodhatnak az Apple TV tulajok.

A 10,5 colos iPad Pro

Több hónapja keringenek pletykák egy 10,5 colos iPad Próról, azonban az Apple még mit sem mutatott be belőle. Korábbi szóbeszédek egy márciusi megjelenést jósoltak neki, de most, hogy nyakunkon a WWDC, így ismételten felmerült a hír, mely szerint napokon belül megkaphatjuk az új professzionális tabletet.

siri-smart-speaker

Új MacBook modellek

A napokban olvashattunk róla, hogy az Apple megkezdte a korábbi modellek készletkisöprését. Ennek megfelelően pedig egyáltalán nem lenne meglepő, ha az esemény végén bejelentenék az új laptopokat.

Siri okoshangszóró

Másik újdonság, amiről már hetekkel ezelőtt olvashattunk. Lényegében egy Amazon Echo riválison dolgozik az Apple, amit szintén a nappaliba szánnak. Korábbi híresztelések alapján most fogják bemutatni az almások.

És ti mire számítotok? Szerintetek milyen újdonságokat kaphatunk még az Apple-től?

Ne feledjétek, hétfő este nálunk is követhetitek a WWDC eseményeit, így érdemes lesz követni minket, hiszen minden fontosabb történésről beszámolunk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!