Nagyot villantott az Android keresztapja

HusztiD 2017.06.01. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 2 db 472

Essential-Phone-back

Az Android keresztapjaként emlegetett Andy Rubin hónapokon át váratta a droidos felhasználókat, hogy bemutassa új vállalatának legelső telefonját, melynek célja, hogy sokkal menőbb legyen, mint az iPhone. Az Essential Phone PH-1 egészen fenomenálisan hangozhat az Android tulajok számára, ugyanis papírforma alapján a Galaxy S8 és Pixel párosával kíván harcba szállni.

Mondjuk maga a készülék 699 dolláros ára sok felhasználót rettenthet vissza, de Rubinék célja pont az, hogy ne legyen egy tömeg telefon. A vezetők nem szeretnének egy olyan koncepciót, hogy mindenki ugyanazzal a telefonnal rendelkezzen. Inkább abban hisznek, hogy pont ezért lesz sikeres a készülékük, mivel kevesen birtokolják majd őket.

Érdekes elgondolás, nem? Ha a PH-1 specifikációit nézzük, akkor a Qualcomm legutóbbi processzora, a Snapdragon 835 kapott benne helyet, amit 4 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral spékelnek meg. Az előlapon egy 8, míg a hátoldalon két darab 13 megapixeles kamera található meg, amelyek képesek a 4K videófelvételre. Ezen felül az Essential PH-1-hez opcionálisan megvásárolható lesz egy 360 fokos kamera-kiegészítővel, amivel az ígéretek alapján nagyszerű felvételeket lehet készíteni.

essential-_4

Említésre méltó, hogy a telefon 5,7 colos kijelzője jóformán beborítja az egész előlapot. Kivéve az alsó részt, ahol a funkció gombok vannak, valamint egy érdekes kivágást is kapott az előlapi kameránál. Ezen felül még az Essential Phone egyaránt kapott egy ujjlenyomat olvasót, azonban ez a készülék hátoldalán található meg. További érdekesség, hogy a telefon titán borítást kapott, aminek köszönhetően igencsak ellenálló az ejtések számára.

Nyilván nehéz lesz elindulni egy ehhez hasonló új készülékkel. Rubinék is sikeresek szeretnének lenni, de az elmondásaik alapján az a céljuk, hogy az olyan felhasználókat célozzák meg, akik úgymond nem egy tömeg-telefon után kutatnak. Meglátjuk az elkövetkezendő hónapok folyamán, hogy mennyire lesz sikeres az Essential Phone, bár egyelőre konkrét megjelenési dátummal sem szolgált a gyártó.

Ti mit gondoltok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Ed - 2017.06.01. 19:13

    Ez a telefon éppen ugyan olyan jó ;)

  2. Antimilan - 2017.06.01. 21:30

    Ebben van vmi innovatív. És szögletes, ami sztem az iphoneok között is a legszebb volt. Csak a hátsó ujjlenyomat olvasás gáz

Szólj hozzá Te is!