Az Apple Watch a legpontosabb mérőeszköz

HusztiD 2017.05.31. 11:56 Apple Watch, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 369

applewatch_002

A Stanford Egyetem jóvoltából készült egy új tanulmány, melyből kiderült, hogy az Apple okosórája az eddigi legpontosabb modern fitnesz kiegészítő. A tesztben 60 jelentkező vett részt, kiknél olyan funkciókat mértek a kiegészítők által, hogy milyen a pulzusa, valamint hogy mennyi kalóriát égetett el az adott tevékenység alatt.

A megmérettetésben még jelen volt a Samsung Gear S2, a MIO Alpha 2, a Microsoft Band, a Fitbit Surge és a társaik. A tesztben részvevőknek pedig különböző feladatokat kellett teljesíteniük a futástól a sétáláson át a bringázásig.

Ha a pulzusmérő funkciót vizsgáljuk, akkor az Apple Watch volt a legpontosabb. Összesítettben 2 százalékos hibázási faktort mutatott. Sajnos a legpontatlanabb okosóra a Samsung Gear S2 volt, hiszen itt a hibázási lehetőség 6,8 és 8,8 százalék között teljesített. Mondjuk itt érdemes megjegyezni a Samu javára, hogy a gyaloglásnál volt a legpontatlanabb, viszont a bringázást már eléggé jól mért.

A második legjobb kiegészítő a PulseOn volt, ami 4,9 százalékkal zárt, ami a Microsoft Band követett 5,6 százalékkal. A tesztből látszik, hogy manapság a gyártók is képesek egy viszonylag megbízható fitnesz kiegészítővel előállni. Persze messze vannak ezek a tökéletestől, de az elkövetkezendő évek folyamán úgyis tovább javulnak a technológia fejlődésével párhuzamosan.

Ti használtok valamilyen okosórát?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Fap Fap Fap - 2017.06.01. 16:10

    Kar, hogy nem igaz. Az apple watch 2-m nagyon immel-ammal meri a pulzust (percenkent nehanyszor, ha sikerul neki, mert sokszor nem sikerul a meres). Full gagyi.

    A polar mellpantom teljes precizitassal masodpercenkent jegyzi be a pontos pulzust a health appba.

  2. Fap Fap Fap - 2017.06.01. 16:10

    Az elobbi 150e volt, az utobbi 15.

  3. Andrew - 2017.06.03. 18:10

    FAPFAP,

    Nekem is Apple Watch 2 van. Kifejezetten a hitelesség kedvéért vérnyomás mérővel és mellkas szenzorral is összehasonlítottam többször is és hibátlan, pontos.

Szólj hozzá Te is!