Külön processzort szentel Sirinek az Apple

HusztiD 2017.05.29. 17:55 Kiemelt hírek, Siri 0 db 278

ios-siri-mac-mac-os

Nagyon új és egyben érdekes információkkal állt elő nem olyan régen a Bloomberg csapata, kik arról számoltak be, hogy az Apple egy dedikált processzoron dolgozik, ami lényegében Sirit fogja működtetni. Ebből kifolyólag pedig több érdekes újdonság is vár ránk a virtuális asszisztensünk továbbfejlődésén kívül.

A hírek szerint az Apple belső köreiben ‘Apple Neural Engine’-ként, vagyis Apple idegi motorként hivatkoznak rá. Lényegében arról van itt szó, hogy az iPhone kap egy új processzort, ami kizárólag Sirit fogja üzemeltetni. Ennek köszönhetően sokkal fejlettebb lesz maga a virtuális asszisztensünk, ami mellett még jobb üzemidőt is ki lehet sajtolni a telefonból.

Talán ez is része lesz a kiterjesztett valóságbeli funkcióknak, hiszen az elmúlt hónapok folyamán már számos alkalommal olvashattunk a témáról. Mondjuk ez a processzor felelhet majd az írisz szkennelési funkciókért, a 3D képkészítésért és az egyéb AR-hez köthető funkciókért.

A Bloomberg információi hitelesnek tűnnek, ugyanis egy meg nem nevezett, de számukra ismerős fejlesztő árulta el ezeket az újdonságokat, mivel az Apple elég nagy hangsúlyt fektet most erre. Kíváncsian várjuk, hogy mivel robbant idén ősszel az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!