Az OLED panelban kap helyet az optikai ujjlenyomat olvasó

HusztiD 2017.05.29. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 0 db 723

iphone-8-home-button-touch-id1

Ahogyan egyre jobban közeledünk szeptemberhez, úgy olvashatunk egyre több (és talán pontosabb) pletykákról. Ezúttal a már viszonylag jól ismert Economic Daily News számolt be a legújabb infókról, akik szerint az Apple-nek sikerült a kijelzőbe ágyazniuk a Touch ID-t.

Erről a témáról már nagyon sokszor csiripeltek a madarak. Voltak olyan szóbeszédek, melyek szerint egyenesen a készülék hátoldalán kap helyet egy fizikális Touch ID, azonban voltak olyanok egyaránt, melyek egy kijelzőbe ágyazott szenzorról szóltak. Amennyiben hitelesek az ázsiai forrás mostani infói, akkor bizony az utóbbira számíthatunk.

Az Apple-nek elviekben sikerült egyenesen az OLED kijelzőbe rakniuk a szenzorokat, ami azt eredményezi, hogy elköszönhetünk a fizikai Touch ID-től. Mi több, az almásoknak szintén sikerült a kamerához és a kiterjesztett valósághoz szükséges szenzorokat egyaránt beépíteniük egy ‘láthatatlan’ módon. Ami viszont a telefon kijelzőjét illeti, az elviekben 5,8 col lesz, a méretaránya pedig 18,5:9.

A jó hír, hogy már csak valamivel több, mint három hónap van az iPhone 8 bemutatásáig. Addig biztosan fogunk még érdekesebbnél érdekesebb pletykákról olvasni, de lassacskán már körvonalazódni látszik, hogy pontosan mire számíthatunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!