OLED helyett már a microLED érdekli az Apple-t

HusztiD 2017.05.25. 13:55 Apple, iPhone, Pletykák 0 db 338

colorful_pixels-wallpaper-1152x720

Mondhatni évek óta mennek a pletykák arról, hogy mikor vált OLED kijelzőre az Apple az iPhone modellek kapcsán. Ha minden igaz, akkor a szeptember folyamán érkező iPhone 8 OLED panellal lesz felvértezve, azonban az almások már más technológiák után kutatnak.

A Digitimes új beszámolója szerint a kaliforniaiak berendeltek egy kisebb mennyiségű microLED kijelzőt, de egyelőre nem tudni, hogy mely készülékekhez – feltehetően a jövő évi iPhone modellekhez, de még az Apple Watch okosórák egyaránt szóba jöhetnek. Amennyiben valósak a mostani hírek, akkor az Apple segítségére a PlayNitride lesz, akik az idei év második negyedévében állnak neki a gyártási folyamatoknak.

Nem ez az első ilyen pletyka, hogy microLED-re váltana az Apple, ugyanis még 2014 folyamán vásárolta fel az Apple a LuxVue-t, akik szintén hasonló technológiával kísérleteztek. A tradicionális LCD kijelzőkhöz képest a microLED nem igényel háttérvilágítást, ám ugyanakkor megnövelt színskálával rendelkezik és magasabb felbontást tesz elérhetővé. Maga a technológia még nem annyira elterjedt, de nem lenne rossz, ha inkább ebbe az irányba venné az irányt a kaliforniai vállalat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!