Kína miatt nagy bajba keveredhet az Apple

HusztiD 2017.05.25. 17:55 Apple, Kiemelt hírek 1 db 247

rcshapu_00082_conversion-png

Az Apple igencsak célba vette Kínát az utóbbi évek folyamán, ami nem csoda, hiszen ez az ország jelenti az egyik legnagyobb bevételforrást a számukra. Az utóbbi időben azonban mégsem annyira fényes a helyzet, ahogyan azt gondolnánk, hiszen egyre inkább kezd lankadni az ázsiaiak érdeklődése.

Az Oppenheimer elemzője, Andrew Uerkwitz nem olyan régen egy új elemzést adott ki, melyből kiderült, hogy Kínában az iPhone eladások 20 százalékot estek vissza. Talán nem tűnik annyira vészesnek ez az arány, viszont ha azt nézzük, akkor világszínvonalon vizsgálva ez kétszer olyan mértékű, mint bárhol máshol.

Az Apple egyik hátránya, a kínai alkalmazások hiányában rejlik. Ott van például a WeChat, amelyet az ázsiai emberek nagy előszeretettel használnak, hiszen egymilliárdnál több regisztrált felhasználó van. A program Androidos változata teljese funkcionalitást élvez, miközben iOS-en nagyobb hiányokat szenved. Uerkwitz szerint ez az egyik olyan dolog, ami miatt csökkennek az eladások, hiszen a felhasználók számára fontosak a támogatottságok. Mondjuk ez furán hangozhat a nyugati emberek számára, viszont érdemes megjegyezni, hogy Kínában nagy népszerűségnek örvend a közösségi alkalmazás.

bii-apple-revenue-yoy-growth-by-region-q1-2017-780x585

Másik pedig a már jól ismert probléma: az egyre inkább feltörekvő kínai vállalatok, ahová bátran sorolhatjuk a Huawei-t, az OPPO-t és a Vivót. Az utóbbi időszakban egyre nagyobb és nagyobb piaci megoszlásokat érnek el, hiszen egy sokkal olcsóbb alternatívát kívánnak, amit nem csak az Apple, de a Samsung egyaránt megérez a csökkenő eladásaikkal.

Amennyiben ilyen ütemben növekednek az Apple ázsiai riválisai, akkor az elkövetkezendő időszaka sem lehet túlságosan derűfényes a kaliforniai vállalatnak. Már csak azért sem, mivel Kína továbbra is az egyik legnagyobb piac az Apple számára, így ha itt csökkenő eladások és bevételek lesznek, akkor azt elég erőteljesen megérzi majd az almás cég. Mondjuk érdemes még az App Store bevételeit egyaránt megemlíteni, hiszen az innen származó bevételeknél is Kína az első számú régió.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Ironyjakuza - 2017.05.26. 11:02

    Korlátozás miatt megy mindenki más telefon gyártmány hoz ,nem újdonság . Megszokás kérdése csak . Korlát =alma ; szabadság =android
    Nem stabil de legalább változtatható Heck nélkül !
    Valakinek ez a fontos ,másnak az ! Szerencse nem vagyunk rákényszerítve semmire , !!!

Szólj hozzá Te is!