Lényegesen olcsóbb lehet az iPhone 8, mint gondolnánk

HusztiD 2017.05.24. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 887

iphone-8-concept11

Hónapok óta olvashatunk különféle pletykákat arról, hogy mégis milyen lesz az ősszel érkező iPhone 8, valamint hogy milyen áron kínálhatja majd az Apple. Korábban bizonyos pletykáknak köszönhetően felmerült, hogy ezer dollártól indul az alapmodell, ami magyar pénznembe átszámítva több, mint 400 ezer forint lenne.

Ezúttal az UBS egy jól ismert elemzője, Steven Milunovich számolt be elképzeléseiről, hogy mégis mit várhatunk. A szakértő szerint valóban ezer dollárra lövi be az Apple az iPhone 8 árát, azonban ezért az árért nem a legkisebb tárhellyel rendelkező telefont fogjuk megkapni. Steven úgy hiszi, hogy az alapmodell (amiről egyelőre nem tudni, hogy pontosan mekkora háttértárral fog rendelkezni) 870 dollártól fog indulni, s a legdrágább a 256 GB-os kiadás lesz, amiért már 1 070 dodót fognak elkérni.

Az elemző ezen felül úgy számolt, hogy az iPhone 8 megjelenését követően 730 dollár lesz az átlagos iPhone eladási ár, valamint az új iPhone eladások 45 százalékát teszi majd ki a nyolcas modell. Apropó, az AAPL alakulásáról egyaránt szót ejtett Steven, ami szerint 165 és 170 dollár közé állhat be ősszel a vállalat részvényértéke.

Egyelőre nagyon jó kérdés, hogy milyen árakkal fog dolgozni az Apple, de reméljük, hogy Stevennek valahol igaza lesz. Korábbi pletykák ezer dolláros indulóárat rebesgettek, azonban ha már 870-től beszerezhetőek lesznek a kisebb háttértárral szerelt telefonok, akkor az már egy sokkal kedvezőbb felállás lesz. Ősszel meglátjuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!