Az iPhone 7 és 7 Plus volt a legmenőbb telefon az első negyedévben

HusztiD 2017.05.12. 10:25 iPhone 0 db 296

iphone-71

A Strategy Analytics csapata készített egy új felmérést, melyben arra keresték a választ, hogy mely telefonok voltak a legnépszerűbbek az idei év első negyedévében. A cím már eléggé árulkodó volt, így senkinek sem okozhat meglepetést, ha azt mondjuk, hogy az Apple aktuális csúcsmodelljei vitték a prímet.

Látszik, hogy a felhasználók körében még mindig a 4,7 col a nyerő, hiszen az első három hónapban 21,5 millió iPhone 7-et adtak el, ami 6,1 százalékos összesített megoszlást tesz ki. Második legtöbbet eladott telefon a 7 Plus volt, amiből 17,4 milliót passzolt el az Apple, ez pedig 4,9 százalékos részesedésnek felel meg. Bármilyen meglepő, de a harmadik helyre az OPPO R9s kerül, amiből világszerte 8,9 milliót szállított le a kínai gyártó.

screen-shot-2017-05-10-at-11-20-51-am

Mondjuk érdekesebb lesz megnézni a következő negyedévet, hiszen azóta már a Samsung új csúcsmodellje is megjelent, a Galaxy S8. Biztosan másabbak lesznek a megoszlások, mivel egy új telefonra mindig nagyobb kereslet mutatkozik a kezdeti időkben. Valamint négy hónap múlva már az Apple is bejelenti az idei évi modelleket, így addig biztosan csökkenni fognak az iPhone 7 eladások a mostani állapotokhoz képest.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!