A watchOS után a Samsung Tizen rendszere a legnépszerűbb

HusztiD 2017.05.12. 17:25 Apple Watch, Kiemelt hírek, watchOS 3 hozzászólás 353

samsung-gear-s3-frontier-3

Mióta megjelentek a piacon az első okosórák, úgy kezdtek el egyre inkább az egyik legszemélyesebb ketyeréjévé válni a felhasználóknak. Sokan nem csak a divat miatt használják, hanem azért, hogy úgymond kiegészítsék a telefonjaikban rejlő funkciókat, hiszen általuk több egyszerűbb dolog is véghezvihető, de ezek mellett még az egészségi állapot figyelésére szintén alkalmasak.

Eddig mi volt a közhiedelem? Hogy az Apple Watch a legnépszerűbb okosóra a rajta lévő watchOS-sel karöltve, amit az Android Wear követ. Ezt a hiedelmet kicsit megcáfolja a Strategy Analytics legújabb felmérése, akik arra keresték a választ, hogy milyen az okosórákon lévő operációs rendszerek közötti megoszlás az idei év első negyedévében.

A globális megoszlásokat vizsgálva 2017 elején elmondható volt, hogy az okosórák 57 százalékán megtalálható a watchOS valamelyik verziója. Ez mondjuk azt is jelenti, hogy a piacon lévő eladott órák több, mint 50 százalékát az Apple tette ki. Bármilyen meglepő, de már nem az Android Wear a második legnépszerűbb, hanem a Samsung saját fejlesztésű rendszere, a Tizen. Ők 18 százalékot értek el, amint a droidos szoftverrel ellátott órák követnek 18 százalékkal. A maradék 6 százalék pedig az egyéb kategóriába sorolható szoftvereket jelenti.

pasted-image-at-2017_05_11-09_37-am

A felmérésből látszik, hogy az Apple után a Samsung a második legnagyobb okosóra gyártó, de még mindig van hova fejlődniük. Mondjuk érdekes lesz megnézni hónapok, vagy akár évek múlva ezeket a megoszlásokat, hogy mennyire sikerül feltornásznia a megoszlásait a Samsungnak, illetve hogy képes-e ekkora fölénnyel tartani az első helyet az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. g - 2017.05.13. 15:06

    A felmérésből az látszik, hogy a droid 18 és a tízen is 18, akkor Te miről beszélsz.
    Melyik a több a 18 vagy a 18?

  2. g - 2017.05.13. 15:09

    Amúgy szerintem ez a felmérés is hiedelem:) merit semi Alaska nincs.
    Ez a hír egy bulvár kacsa azon a szinten van mint a habony média…

  3. Bigyo - 2017.05.15. 23:05

    Eliras, hisz ha nem csak nezel, hanem latsz is, akkor a diagram megmutatja a valos adatot.

Szólj hozzá Te is!