Egy átlagos felhasználó éves szinten egy hónapnyi időt tölt el különféle alkalmazásokkal

HusztiD 2017.05.11. 11:56 Apple, iOS 0 db 135

app-store

Az App Annie csapatának jóvoltából készült egy új felmérés, melyből nagyon érdekes dolgok derültek ki. Ezúttal arra keresték a választ, hogy milyenek egy átlagos okostelefonnal rendelkező felhasználó szokásai. Tudjátok, hogy mennyi időt töltünk el ezekkel? Illetve azt, hogy mennyi applikáció van átlagosan a telefonunkon?

Az új kutatásból megtudhattuk, hogy egy átlagos felhasználó napi szinten 2 óra 15 percet szentel a különféle alkalmazásokra – mondjuk ez akkor igaz, ha Dél-Koreában lakunk. Ha éves viszonylatban nézzük a dolgokat, akkor ez azt jelenti, hogy évente egy hónapot töltenek el különféle alkalmazások használatával. Érdemes egy pillantást vetni az alábbi diagramra, amin jól látszanak a szokások. Sajnos mi magyarok nem vagyunk köztük, de mindenhol elmondható, hogy évről évre növekszik az az idő, amit az alkalmazások használatára fordítunk.

average-minutes-per-day-spent-in-apps-1024x562

Egy átlagfelhasználó telefonján 60-90 alkalmazás található meg, de havi szinten csak 30-at használ. Ha tovább bontjuk napi szintre, akkor statisztika szerint 9 különböző appot futtatunk. Ezek közül a legnépszerűbbek a közösségi programok, a legkevésbé használt pedig a pénzügyi appok. Érdemes még megjegyezni, hogy az iOS felhasználói 30 százalékkal játszanak kevesebbet, mint az Androidosok, de ettől függetlenül még mindig az App Store a jövedelmezőbb.

Ti mit mondanátok a saját szokásaitokról? Nagyjából mennyi időt szenteltek a különféle alkalmazásokra napi szinten?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!