Kínában már teljesen átrendeződött az okostelefonok piaca

HusztiD 2017.05.09. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 2 db 774

iphone-7

A Counterpoint jóvoltából készült egy olyan felmérés, melyben azt vizsgálták, hogy milyenek voltak az idei év első negyedévében az eladott okostelefonok megoszlásai gyártók szerint. Ahogyan a cím már elárult, teljesen átrendeződtek a dolgok az ázsiai országban.

Korábban egyre nagyobb és nagyobb sikereket ért el a kínaiaknál az Apple, azonban mára kevésbé mondhatják ezt el, hiszen csökkenő eladásokat produkáltak. Ennek mértéke 15 százalék volt az előző év ugyanezen időszakához képest. Érdemes a Xiaomi és Samsung párosát megemlíteni, kik 34 és 60 százalékos visszaesést produkáltak. Nagyon úgy néz ki, hogy a helyi lakosok inkább a kisebb kínai márkákra voksolnak.

751x463xcounterpoint-smartphone-growth-china-q1-2017-pagespeed-ic-fmhkplcgpy

Ha viszont megnézzük az első táblázatot, akkor láthatjuk, hogy az Oppo, vivo és a Huawei triója aratott nagy sikert. Az első 81, a második 60, míg a harmadik 25 százalékkal adott el több okostelefont, mint az előző év első negyedévében. Úgy tűnik, hogy Kínában egyre nagyobb fogadtatás őrvendi a helyi gyártók készülékeit.

524x269xcounterpoint-smartphone-rankings-share-china-q1-2017-pagespeed-ic-evjg6dokgh

Na és mi van akkor, ha a top 10 prémium telefont nézzük? Akkor bizony 5 helyet foglalt be magának az Apple. Ezek közül pedig a 128 GB-os iPhone 7 Plus a legnépszerűbb a felhasználók körében, hiszen 26,9 százalékos a piaci megoszlása. Második legnépszerűbb a szintén 128-as 7, majd a 32 GB-os 7 és 7 Plus.

Az elmúlt negyedévek folyamán már jól látszódott, hogy egyre inkább törnek fel a kisebb kínai gyártók, azonban a Samsung 60 százalékos visszaesése nagy meglepetést okozott. Természetesen érdemes lesz majd megnézni a következő negyedévekben, hogy hogyan alakulnak az eladások az ázsiai országban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. g - 2017.05.09. 14:15

    Már most a szeptemberi rajt előtt meg lehet jósolni, hogy az Apple szépen csúszik lefelé. Eladta a lelkét a samsungnak a nagyobb profit reményében. Lásd: processzor, kijelző és a többi.
    Bolond lenne a Samu odaadni a legújabb technológiát nekik.
    Átrendeződik a piac a koreai és kínai cégek sorra jönnek fel a prémium kategóriában. Már most is van egy csomó cég aki jobb telefonokat ad mint az Apple: Samu , Sony , LG, Huawei , xiaomi. Amerikába ugyan próbálják korlátozni a többi gyártót, de ha a buta amcsik egyszer meglátják mire képesek a többiek na akkor ….

  2. Patrik - 2017.05.09. 17:43

    Az a buta amcsi eléggé “nacionalista” ahhoz, hogy hazai termeket hasznaljon. Emiatt nem kell aggódni. ;)

Szólj hozzá Te is!