Egyre inkább bővül az Apple amerikai munkavállalóinak száma

HusztiD 2017.05.09. 11:56 Apple 0 db 139

apple-job

Az Apple létrehozott egy olyan aloldalt, amelyen nagyon érdekes információt osztanak meg az amerikai munkavállalóikkal kapcsolatosan. Nem csoda, hiszen az utóbbi időben egyre  többet olvashatunk arról, hogy az almások megpróbálják Amerikában tartani a gyártási folyamataikat, amivel számos új munkahelyet teremtenek.

A hivatalos oldalról megtudhattuk, hogy az Egyesült Államokban összesen 2 millió ember számára adnak munkát. Ebből 80 ezer Apple alkalmazott, 450 ezer a beszállítóik által foglalkoztatott és 1,5 millió az App Store ökoszisztémában résztvevő munkavállalójuk van. Még ezt is tovább bontják, hiszen 29 olyan nagyvárosban vannak jelen, ahol 250-nél több embert foglalkoztatnak, valamint 44 államban találhatóak meg a saját Apple Store-jaik, ami huszonnyolcszoros növekedést jelent 2000 óta.

Érdemes egyébként ellátogatni az oldalra, hiszen például megismerkedhetünk azzal, hogy mi a helyzet az adott államokban. Például Kaliforniában közel 38 ezer Apple alkalmazott van, ami mellett 53 boltjuk található meg. Na és azt tudtátok, hogy itteni fejlesztők alkották meg napjaink egyik kedvenc közösségi alkalmazását, az Instagramot? Na irány lecsekkolni!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!