A visszaesőben lévő tablet piacon továbbra is az Apple a menő

HusztiD 2017.05.09. 17:55 iPad, Kiemelt hírek 0 db 147

ipad-pro-both-sizes1

Az előző hét elején az Apple beszámolt, hogy hogyan teljesítettek az idei év első negyedévében. Ha az iPad eladásokat nézzük, akkor láthatjuk, hogy az utóbbi évek alkalmával folyamatosan visszaeső tendenciát mutatnak. Ha csak a mostani számokat nézzük, akkor jól látható, hogy 1,4 millióval szállítottak le kevesebb iPad-et.

Nem egyedi a visszaesés, hiszen ha az összesített eladásokat nézzük, akkor ott 3,4 milliós, azaz 8,5 százalékos csökkenésről beszélhetünk. Az előző év első negyedévében a gyártók még 39,6 millió táblagépet passzoltak el, míg egy évvel később már csak 36,2-t.

Az Apple az előző vizsgált időszakban 10,3 millió iPad-et szállított le, míg most csak 8,9-et. Ez kerek 13 százalékos visszaesésnek tudható be, de még így is ők a piacvezetők. Ha az eladások globális megoszlását nézzük, akkor 24,6 százalékos a részesedésük, míg tavaly 25,9 volt.

idc

Második helyen a Samsung található, akik az idei első negyedévben ugyanúgy 6 millió tabletet szállítottak le, mint tavaly. Harmadik helyen a Huawei található, s csupán nekik sikerült egyedül növelni az eladásaikat, melynek mértéke 31,7 százalék. Szám szerint 2 millióról 2,7-re való növekedést jelent a vállalat számára.

A kérdés talán már csak az lesz számunkra, hogy mikor mutatja be az Apple a régóta szóban lévő 10,5 colos tabletet. Illetve az szintén kérdéses, hogy mennyi újdonságot hoz vele együtt a kaliforniai vállalat, ugyanis ennek függvényében növekedhetnek majd a későbbi eladások.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!