Ígéretes macOS és MacBook alternatívákat mutatott be a Microsoft

HusztiD 2017.05.03. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek, Mac 4 hozzászólás 595

microsoft-surface-laptop

A tegnapi nap folyamán egy média eseményt rendezett New Yorkban a Microsoft, ahol voltaképp megismerkedhettünk a Windows 10 S és a legújabb Surface laptopok felhozatalával. Az Apple ősi riválisának most igazán sikerült felraknia arra a bizonyos i-re a pontot, amivel akár nagy sikert arathatnak.

Először beszéljünk a Windows 10 S-ről. Fontos tudni, hogy ez nem a következő generációs operációs rendszer, így az még várat magára. Mondhatjuk, hogy a 10 S a Microsoft saját fejlesztésű macOS rendszere, hiszen a működése eléggé hasonló, csupán ezt a kisebb teljesítményű laptopokra szánták. Az új szoftvert leginkább diákok számára találták ki, hiszen gyors boot időt, biztonságos működést és könnyed konfigurációs lehetőségeket ad a tanulóknak.

Lényegében van egy Windows Store, ahonnan mint a Mac App Store-ból, alkalmazásokat tölthetünk le. Ebben az áruházban a Microsoft által engedélyezett programok vásárolhatóak csak meg, azonban egyelőre eléggé limitált lesz a kínálat. A Windows 10 S-t futtató masinákat leginkább a Microsoft partnerei fogják kínálni, akik belépőszintű laptopokat kínálnak. Ilyen például az Acer vagy a Dell párosa.

maxresdefault

Térjünk át kicsit a másik lényeges újításra, az új Microsoft Surface laptop családra, melyek 999 dollártól indulnak. Az új gépek az Apple MacBook szériáival veszik fel a versenyt, hiszen az ígéretek szerint 14,5 órás üzemidőt kínálnak. A laptopokon megtalálható egy USB A port, ami mellett SD kártyaolvasó és Mini-DisplayPort egyaránt helyt kapott. Az említett árért pedig egy Core i5 processzorral, 4 GB RAM-mal és 128 GB SSD-vel szerelt masinát vásárolhatnak meg a felhasználók.

Mindegyik laptop egy 13,5 colos, 3:2-es képarányú, 1080p felbontású kijelzővel rendelkezik, ami mellé háttér-világításos billentyűzet társul. Természetesen a notik már a 7. generációs Intel Core processzorokkal vannak felvértezve és maximum 16 GB RAM-ig bővíthetjük a memóriát. Némileg rossz hír, hogy maximálisan 512 GB SSD-t pakolhatunk a gépekbe, de legalább négy nagyon vonzó színben lesznek elérhetőek az új Surface család tagjai.

Amerikában már előrendelhetőek az új Surface laptopok, amelyek június 15-től lesznek megvásárolhatóak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. CoDWaW - 2017.05.03. 19:52

    Nahát, 999$-ért 4GB RAM és 128 GB SSD?!

    Az Apple azért volt szídva hogy mennyire drágák a Macbookok, erre lám-lám, egy hasonló minőségű próbálkozás szintén ugyanannyi..

    Vagy ezért nem lesz drága az az összeg, csak ha az Apple árulja?:D

  2. Bigyo - 2017.05.03. 23:23

    Erre nem jonnek az antifan bofogesek.

  3. Csabesz - 2017.05.04. 19:52

    Eddig is csak a rissz-rossz műanyag laptopok ára volt alacsonyabb, vagy adott összegért rendelkeztek jobb hardverrel. Ha üzleti notit akartál venni, azok ugyanúgy a 2000 dolláros ársávban mozogtak… Szidta mindenki a csak USB-C-s Macbookot is. És láss csodát, az Asus Zenbook új szériáján is csak az van…

  4. Maket - 2017.05.05. 08:57

    Microsoft kit érdekel?

Szólj hozzá Te is!