EU szerte is megtilthatják a repülőgépeken való tablet és laptop használatot

HusztiD 2017.05.02. 13:55 Egyéb 3 hozzászólás 394

Emirates-plane-780x558

Április első hetében már beszámoltunk, hogy bizonyos helyeken terrorizmus miatt tiltják a tablet és a laptop használatot, azonban a Guardian legújabb infói szerint ez tovább terjedhet. Az EU számos tagállama és az Egyesült Királyság mellett még az Amerikai Egyesült Államokban sem engedélyezhetik a későbbiek folyamán ezen készülékek használatát.

Természetesen ezek az infók nem jelentik azt, hogy utazásunk során nem vihetjük magunkkal kedvenc készülékeinket. Csupán annyit jelent, hogy ha megszületnek a végső döntések, akkor a kézipoggyászunkban nem csempészhetjük fel őket a repülőgépekre. Elviekben csak okostelefon használatot engedélyeznek, de ennél nagyobb tableteket és laptopokat a biztonságos utazás érdekében nem fognak.

Valahol jogos a szabályozás meg nem is. Terrorizmus miatt léphetnek érvénybe ezek a változások, hiszen egyre nagyobb fenyegetettséget éreznek a légitársaságok és országok. Valamint rossz, hogy aki eddig sokat utazott, s pont a repülőgépen dolgozott, annak nagy valószínűséggel hamarosan nem lesz erre alkalma. Ha pedig a fontossági sorrendet nézzük, akkor inkább legyen biztonságosabb egy járat, minthogy emiatt váljon valaki a terrorizmus áldozatává.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Apples - 2017.05.02. 15:22

    Mi a különbség egy tablet és egy mobil között?

  2. Dani - 2017.05.02. 22:06

    Még jó hogy egy csomó légitársaság most építi ki vagy már ki van építve a gépeiken az netezéshez szükséges rendszert. Nem kevés pénzért…….
    Feleslegesen????????

  3. Lieutenant - 2017.05.02. 23:59

    Apples, a mérete.

    Nem mindegy, hogy egy normál telefon akksiját durrantja meg valaki, vagy egy jóval nagyobb méretű laptop, vagy tablet akksit.

Szólj hozzá Te is!