Az Apple Watch segélyhívó funkciója mentett meg egy balesetet szenvedett diákot

HusztiD 2017.05.02. 11:56 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 399

apple-watch-sos

Ha szóba kerül az Apple Watch, akkor talán mindenkinek a különféle fitnesz kiegészítő funkciói jutnak eszükbe. Na és mi a helyzet akkor, hogy ha egy váratlan helyzetbe kerülünk? Mondjuk balesetet szenvedünk? Történetünk főhőse, a 22 éves Casey Benett egészen találékony volt.

Egyik reggel Casey pont az iskolába vezetett, amikor hirtelen beleütköztek oldalról. A szituáció annyira szerencsétlen volt, hogy maga a Jeep felborult, főhősünk telefonja pedig kiesett, így nem igazán tudott segítséget hívni. Szerencsére tisztában volt, hogy az Apple Watch rendelkezik segélyhívó funkcióval, így gyorsan élt a lehetőséggel.

Perceken belül megérkezett a segítség, így sikerült Casey-t kiszabadítani az autóból. A 22 éves diákot pedig annyira megérintette a történet, hogy egyenesen Tim Cook-nak írt egy köszönetnyilvánító levelet, hogy már az óra is rendelkezik ezzel az igen hasznos funkcióval, ami igen is képes az életmentésre.

Tudni érdemes, hogy a watchOS 3-ban mutatta be Tim csapata az SOS segélyhívó funkciót. Úgy tűnik, hogy egyáltalán nem volt haszontalan az Apple részéről, hiszen ahogyan láthatjuk akár emberi életek múlhatnak rajta. Mondjuk jelen esetben biztos lett volna más szemtanú, aki értesíti az illetékes szerveket, azonban nem minden helyzet egyforma, így nem mindig akad külső segítség. Mindenesetre ez egy nagyon hasznos funkció!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!