Google műhold-specialistáival erősödik az Apple Maps csapata

HusztiD 2017.04.27. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 282

london-eye-apple-maps

A Bloomberg egy új beszámolója szerint az Apple-nek sikerült két korábbi Google műhold-specialistát felvennie a saját csapatába. Név szerint John Fenwick és Michael Trela hagyta ott a Google-t, akik korábban műholdakkal kapcsolatos kutatásokban és fejlesztésekben vettek részt.

Természetesen a találgatások egyből megindultak, de feltehetően az Apple Maps csapatát fogják erősíteni. Valamint az AR téma egyaránt fejet ütött a témát illetően, hiszen a két specialista által tovább bővülhetnek a térkép szolgáltatás kiterjesztett valóságbeli funkciói.

Egy meg nem nevezett forrás szerint viszont az Apple a Boeing-gel működik közre egy új projekt kapcsán, azonban erről pontos részleteket egyelőre nem tudni. Érdemes megjegyezni, hogy a Boeing több, mint ezer műholddal rendelkezik a Föld körül, így egyáltalán nem kizárt az utóbbi infó. Mondjuk ezzel kapcsolatosan a légitársaságok járhatnak jól a jövőben.

Nem árt az Apple Maps mellett szót ejteni a drónokról. Az utóbbi időben az almások inkább a drónok által frissítik a térkép szolgáltatásukat, hiszen ennek köszönhetően sokkal gyorsabbak a folyamataik, így egy fokkal mindig naprakészebbek tudnak lenni az aktuális útinformációk beszerzésében. Még az sem kizárt, hogy akár ennek kapcsán fogják kamatoztatni a két szakember tudását.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!