Tim szerint az iPhone lehet a nagyvárosi közlekedés nyitja

HusztiD 2017.04.25. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 186

tim-cook

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook röviden ugyan, de hallatott elképzeléseiről, hogy miként segítheti az iPhone a forgalmi dugók elkerülését. Tudjuk nagyon jól, hogy az almások tavaly nyáron egymilliárd dollárt fektettek a kínai Uberbe, a Didi Chuxingba, melynek kapcsán nyilatkozott a CEO.

Nagyon bőbeszédű ugyan nem volt az Apple első számú embere, viszont az megosztotta a nagyérdeművel, hogy a vállalatnak lehetősége van a kínai piac bizonyos szegmenseinek a tanulmányozására a partneri kapcsolatnak köszönhetően. Ez pedig a jövőben segíti megoldani minden autós rémálmát, a forgalmi dugók elkerülését.

Lényegében az Apple most a Didi Chuxing által méri fel a terepet, így a későbbiek folyamán a kaliforniai vállalat képes lesz egy olyan szoftverrel előállni, amely valós időben elemezni a forgalmat, illetve azt is figyelembe veszi, hogy hol vannak dugók. Tim szerint az úgynevezett utazás megosztó szolgáltatások (mint az Uber, vagy a már említett Didi Chuginx) kulcsszerepet játszanak abban, hogy kielemezzék a dugókat az iPhone által.

Hasonló kezdeményezéseket mondjuk már láthatunk olyan programokban, mint a Waze, azonban érdemes lesz kivárni, hogy milyen újdonságokkal rukkolhat elő a tech vállalat. Mostanában nem igazán hallat magáról az Apple Car téma, de nem kizárt, hogy a későbbiek folyamán ezeket a tapasztalatokat fogják felhasználni – már amennyiben tényleg belépnek az autós piacra. Ha nem, akkor biztos hasznos újdonságokat várhatunk az Apple Maps kapcsán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!