Így kamatoztatja az újrahasznosításban rejlő lehetőségeket az Apple

HusztiD 2017.04.24. 11:56 Apple 0 db 231

apple-renewable-energy-data-centre

Az elmúlt napok folyamán már olvashattunk arról, hogy az Apple nagyobb hangsúlyt fektet a jövőben az újrahasznosításra, azonban a MacWorld csapata szemfüles volt és észrevettek valami mást egy Dán adatközponttal kapcsolatosan, ami alapján úgy néz ki, hogy a vállalat tényleg mindent megtesz annak érdekében, hogy minél zöldebb tevékenységet folytassanak.

A Jutlandban lévő központ részben a helyi farmokon lévő állati eredetű hulladék újrahasznosításon fog működni. Az almások az Aarhus Egyetemmel karöltve dolgoztak ki egy olyan rendszert, ami alapján a mezőgazdasági hulladékokból metánt nyernek ki, ami végül segít energiával ellátni az adatközpontot. A folyamat után pedig az újrafelhasznált anyagokat trágyává alakítják, amit az Apple egyenesen visszajuttat a helyi farmerek számára.

Ergo nevezhetjük ezt egy rövid körforgásnak, ami által kétszer hasznosítják újra a mezőgazdasági hulladékokat. Végül pedig mindkét fél számára jó lesz a kezdeményezés, hiszen nem csak költséghatékonyabban, de egy sokkal zöldebb út mentén folytathatják további tevékenységeiket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!