Mostantól még nagyobb hangsúlyt kap az újrahasznosítás

HusztiD 2017.04.21. 12:40 Apple 0 db 138

apple-envirorment-report-2017

Köztudott, hogy az Apple azon vállalatok egyike, akik nagy hangsúlyt fektetnek a megújuló energiaforrások alkalmazására. Ennek kapcsán már több lépést megtettek, s nem olyan régen még az is kiderült, hogy közel 100 százalékos zöld energiával működnek ők és beszállítóik. Ezek után viszont az újrahasznosításra is sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek.

A vállalat nem olyan régen kiadta a szokásos évi környezettudatossági programját, melyben nagy hangot adnak az újrahasznosításnak. Az előző év folyamán megtudhattuk, hogy éves szinten 11 milliárd forintnyi aranyat használnak fel újra termékeikből, az idei programjukban pedig sokkal nagyobb teret adnak ennek az elképzelésnek. A hivatalos információk szerint a későbbiekben jobban rámennek az alumínium, réz, ón és volfrám újrafelhasználására.

Ezzel a lépéssel pedig újabb lépést szeretnének megtenni egy környezettudatosabb társadalomért. Letagadhatatlan a klímaváltozás, a Föld készletei pedig végesek, így az Apple szerint szükséges az újrahasznosítás, hogy minél jobban óvjuk környezetünket. A kaliforniaiak jelenleg kevés anyagot tudnak újrahasznosítani, de a jövőben ez változni fog, mivel a vállalathoz visszaérkezett használt Apple termékek sokkal nagyobb mértékben lesznek újrafeldolgozva.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!