Közel 100%-os megújuló energián alapszik az Apple és partnereinek tevékenysége

HusztiD 2017.04.19. 09:55 Apple 0 db 139

Apple-Solar-Farm-Hongyuan-China-800x543-780x529-780x529

Köztudott volt eddig is, hogy az Apple nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tevékenységeit a megújuló energiaforrások által üzemeltessék. Most újabb lépést tettek meg ebbe az irányba, hiszen három beszállítójuk állt át az úgynevezett zöld energiára.

Lisa Jackson nem olyan rég elmondta, hogy a Compal Electronics Inc., Sunwoda Electronic Co. és Biel Crystal Manufactory Ltd. beállt melléjük, hiszen munkafolyamataik immáron teljesen zöld energián alapszanak. Ezzel pedig az Apple és a beszállítóinak tevékenységének 96 százaléka támaszkodik megújuló energiára, melyek között számos napkollektor és szélfarm található meg. A vezető elmondta, hogy nagyon boldogok, hogy nem csak a saját tevékenységeik működnek így, hanem immáron a beszállítóik jelentős része egyaránt.

Érdekesség, de az Apple 2018 végére szeretne 2,5 milliárd kWh-nyi megújuló energiát előállítani. Nem lehetetlen feladat, hiszen az almások Amerika szerte 100%-ban használnak megújuló energiát, míg a további 23 országban is hasonló a helyzet, ahol jelen vannak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!